S Pat
Image default
Hobby en vrije tijd

Weckpotjes: handig in de keuken, leuk voor uw hobby

Het wecken van groente en fruit is iets uit grootmoeders tijd maar word nu ook nog veel gedaan. De weckpotjes die je daarvoor gebruikt en zijn ook zeer geschikt voor hele andere doeleinden. Naast het gebruik in de keuken kan je ze ook goed gebruiken bij het hobbyen of knutselen. Weckpotjes zijn superhandig. Daarom hier wat leuke tips waar je een weckpot voor kan gebruiken.

Weckpotjes voor een heel overzichtelijke en opgeruimde voorraadkast

Rijst, spaghetti, droge kruiden, suiker of bakmeel. Je kan al deze etenswaren leuk en overzichtelijk opbergen in weckpotjes. Maak met wat krijtverf een soort etiket op het potje en dan kan je er met een krijtje opschrijven wat erin zit. Maar natuurlijk kan je dat ook zo al zien maar een leuk etiket erop plakken of met krijtverf een etiket er op schilderen staat net iets leuker.

Een leuk winters tafereeltje of een mooi zomers paradijsje creëren

Vind je het leuk om ieder seizoen een mini decoratie te maken? Maak dan in een weckpotje een mooi winters of kersttafereeltje met bijvoorbeeld een mini kerstboompje en wat nep sneeuw. In de zomer kan je het weckpotje vullen met wat strandzand en schelpjes. Het ziet er niet alleen mooi uit maar het is ook leuk om dit te doen.

Weckpotjes zijn ook handig om je kruidenplantjes in te bewaren

Wil je graag verse kruiden in de keuken? Vul dan een weckpotje met aarde en zaai of zet er een kruidenplantje in. Op die manier heb je tijdens het koken altijd verse kruiden bij de hand en het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Weckpotjes gebruiken als sfeerlicht

Deze glazen weckpotten zijn ook heel geschikt om er een sfeerlicht van te maken. Zet een kaarsje of een thee licht in de weckpot vul deze op met wat mooie schelpen, mooi gekleurde steentjes of iets anders, je kan ook de buitenkant versieren door er wat op te tekenen of te schilderen. In een handomdraai heb je van een glazen weckpot een mooi sfeerlamp gemaakt.

Weckpotjes ook ideaal als je gaat knutselen

Kralen, knopen, spelden of kleine tubes verf. Wie graag knutselt wil graag alle benodigde de spullen goed en zo overzichtelijk mogelijk opbergen. Daar zijn weckpotjes echt ideaal voor. Alles zit goed lucht en waterdicht in de potjes en je kan in een oogopslag zien hoeveel kralen of verf er nog op voorraad is. Bovendien staat het ook gewoon heel leuk op je werkbank, bureau of in de kast. Het nodigt je vanzelf uit om nog meer op een creatieve manier bezig te zijn. Wij hebben onze potjes zelf bij Lekkerhoning gekocht: een echte aanrader!