S Pat
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat zijn de vier beste luchtbuks merken?

Heb je plannen om een luchtbuks te gaan aanschaffen? Dan zul je verbaas zijn over het grote aanbod merken en modellen luchtbuks dat vandaag de dag beschikbaar is. De vele keuzemogelijkheden die je hebt, kunnen het lastig maken om een goede keuze te maken uit al die luchtbuksen. Want hoe weet je nu of je een kwalitatief goede buks op de korrel hebt? Om je te helpen bij het uitkiezen van een betrouwbare buks hebben we in dit overzicht de vier beste luchtbuksmerken voor je verzameld. Merken die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Doe er je voordeel mee als je op zoek bent naar een luchtbuks die je kunt vertrouwen!

Een luchtbuks van Crosman

Crosman is een Amerikaanse merk luchtbuks, dat al decennialang bestaat. Crosman staat bekend om zijn voordelige kwaliteit. En dat was vroeger al zo. Veel mensen weten dat de buksen in de jaren 1960 vrij massaal door de Amerikaanse luchtmacht gekocht woerden om schiettrainingen mee te doen. Al tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte de Amerikaanse geheime dienst OSS (Office of Strategic Services) Crosmans, omdat deze goed schoten en betaalbaar waren. Sinds die tijd zin Crosman luchtbuksen kwalitatief alleen nog maar beter geworden.

Zoek je dus een betrouwbare luchtbuks voor een scherpe en betaalbare prijs? Overweeg dan een van de vele modellen van Crosman, zoals de Summit Ranger NP2. Dit model schiet 15 procent sneller dan standaard gaspistolen. Een aanrader is ook de krachtige luchtbuks Titan NP 5.5 mm met kijker.

Hatsan luchtbuksen: voor elk wat wils

Luchtbuksen en andere luchtdrukwapens van het merk Hatsan staan erom bekend dat ze tot de iets krachtiger soorten luchtbuksen behoren. Hatsan is een wapenmerk dat in 1976 in Turkije is opgericht en op dit moment een van de grootste Turkse wapenproducenten is.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom een Hatsan luchtbuks populair is. Ten eerste is dat de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. In de tweede plaats biedt Hatsan veel keuze als het gaat om modellen en soorten luchtbuksen. Tot de meest populaire Hatsan behoren de Hatsan Striker 1000S, een knikloopbuks met een rubberen terugstootkussen en een verstelbare trekker, de semiautomatische persluchtbuks Hatsan Blitz Full auto en de Hatsan BT65 SB, met een verstelbare kolfplaat.

KalibrGun luchtbuksen: als je voor pure klasse gaat

Als het gaat over de buitencategorie luchtbuksen, dan mag het topmerk KalibrGun zeker niet onvermeld blijven. De luchtbuksen van dit merk zijn prijzig, maar niet zonder reden. De buksen, zoals de KalibrGun Cricket Standart, staan bekend om hun schotkracht (werkdruk tot 300 bar), precisie en de mogelijkheden en extra’s die diverse modellen van dit merk te bieden hebben, zoals ingebouwde geluidsdempers en de optie om de buksen naar een ander model om te bouwen.

Een van de topmodellen van KalibrGun is hrt model Carbine 5.5 en 6.35 mm. Deze luchtbuks is prachtig afgewerkt met hout, heeft een speciale trekker en een unieke precisieloop. Supergaaf in de ogen van de kenners is ook de KalibrGun Cricket in .25 / 6.35 mm, die een fraaie cilinder heeft, over een ongebouwde geluidsdemper beschikt en inclusief twee magazijnen wordt geleverd.

Diana: luchtbuksen in meerdere prijscategorieën

Zoek je een uitstekend wapenmerk dat veel keuze biedt aan zowel voordelige als duurdere modellen luchtbuksen? Dan kun je prima een luchtbuks kopen uit de gevarieerde collectie van het gerenommeerde luchtbuksmerk Diana. Dit Duitse merk, dat al sinds 1890 bestaat, is vooral geliefd vanwege enkele belangrijke innovaties die het bedrijf doorvoerde. Een hiervan was de gas-piston technologie, ook wel NTEC, die zogt voor een prettiger en harder schot.

Zoek je als beginner in de wereld van schietsporten een mooi startersmodel luchtbuks? Dan is de Diana Eleven 4.5 mm, die slechts 129 euro kost, voor jou gemaakt. Een ander populaire luchtbuks van Diana is dé klassieker van dit merk, namelijk de Diana 34 Classic Professional 5.5. Dit is een veilige buks, met een prima trekkersysteem en een schotsnelheid van 300 meter per seconde. Ten slotte mag de Diana Panther 350 Magnum niet onvermeld blijven. Deze buks, die voorzien is van een kunststof kolf, is specifiek gemaakt voor het schieten over langere afstanden. De schotkracht, die tot 380 m/s haalt, is indrukwekkend. Deze Diana luchtbuks beschikt over een knikloop.

Al deze merken zijn verkrijgbaar in het luchtbuksen assortiment van Buitenmenswebshop.