S Pat
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoeveel sokken neem jij mee op vakantie?

Hoeveel sokken neem jij eigenlijk mee op vakantie? En is daar een onbesproken regel voor die de meeste mensen volgen? Laten we eerst eens even kijken naar wat voor vakantie jij gaat? Wordt het een zonvakantie, ga je op wintersport skieën? Wordt het een wandelvakantie of sta je de hele tijd in de relax modus? Dit zijn belangrijke factoren om te bekijken hoeveel sokken jij het beste mee kunt reizen als je op reis gaat.

De standaard regel

De standaard regel, een onbesproken regel die vrijwel elk mens volgt is: Voor elke dag een paar schone sokken. Voor de ruimte die sokken in je koffer innemen hoef je het niet te laten. Ze zijn niet groot en wegen ook niet veel. Zeker als je alleen maar sneakersokken meeneemt. Maar kijk; wordt het een strandvakantie? En weet je van te voren dat je de hele dag op het strand gaat vertoeven of bij het zwembad gaat liggen. Dan draag je waarschijnlijk niet eens sokken. Dus dan hoef je ze ook niet mee te nemen. Ga je in de avond nog gezellig uit eten of zelfs naar de bar? Dan kun je op slippers gaan, maar hoe chiquer het restaurant is dat je wilt bezoeken, hoe groter de kans dat je er niet op slippers naar binnen mag. Ik zou dus zelfs bij een strandvakantie adviseren om voor elke avond een schoon paar sokken achter de hand te houden.

Wordt het een sportieve vakantie? Dan zou ik zelfs meerdere paren meenemen. Je weet maar nooit. Beter teveel dan te weinig. Als je veel wilt wandelen zijn daar speciale wandelsokken voor, en als je veel gaat sporten zijn sportsokken ook erg handig om mee te nemen. Soms is het dan ook niet verkeerd om een extra paar mee te nemen. Maar als je niet genoeg sokken hebt meegenomen is het allemaal ook niet zo’n ramp hoor. Overal waar je komt zijn wel winkels en overal kun je wel iets van kousen kopen.