S Pat
Image default
Aanbiedingen

Tips voor de accu van uw e-bike

E-bikes worden steeds populairder. Het zijn nu niet meer alleen mensen op leeftijd die voor een elektrische fiets kiezen, ook steeds meer jongeren gaan voor een e-bike. Een elektrische fiets heeft als voordeel dat u verder en langer kunt fietsen dan op uw normale fiets. Een e-bike kan heel lang mee gaan. Het zijn stevige fietsen, maar er zit dan ook een aardig prijskaartje aan. Het frame zal niet zo snel verslijten. De batterij gaat meestal ook een aardige tijd mee, hij gaat alleen op den duur kwalitatief achteruit. Het is van groot belang om goed voor de accu te zorgen, om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw e-bike.

Opladen

Als u uw fiets oplaadt, zorg er dan voor dat hij van de lader wordt gehaald zodra hij helemaal is opgeladen. Laat de accu ook niet leeg staan. Stel, u gaat een aantal weken weg of u gebruikt uw fiets een langere tijd niet, zorg er dan voor dat u hem helemaal opgeladen in de stalling zet. Het beste laadt u de accu ook regelmatig op.

Temperatuur

Batterijen zijn gevoelig voor temperatuur. Zo kan de levensduur van een accu aanzienlijk worden verkort als u de fiets in de winter buiten laat staan. Ook ze tropische dagen in de zomer kan de kwaliteit van de accu verminderen. Zet daarom uw fiets zo veel mogelijk binnen en als u geen mogelijkheid heeft om de fiets binnen te zetten, neem dan de accu mee in huis en leg de accu op een droge, donkere plek. 

Als de batterij niet meer goed genoeg werkt

Na een aantal jaar kan het goed zijn dat uw accu meer aan de lader moet, dan dat u ervan kunt genieten. Een nieuwe accu kost al snel een paar honderd euro. U kunt ook uw e-bike accu laten reviseren. U levert hem dan in bij de fietsaccu specialist en zij herstellen dan de batterij. De specialisten zorgen ervoor dat de accu weer als nieuw is en u weer gerust een eind kunt gaan fietsen.

https://www.rebatt.nl/