S Pat
Image default
Auto's en Motoren

Verschillende aanhangwagen onderdelen onder een dak

Op het eerste oog lijkt een aanhangwagen een simpel product. Maar u weet als aanhangerspecialist natuurlijk wel beter. Want er zijn niet alleen verschillende aanhangwagen onderdelen die nu en dan aan vervanging toe zijn. De verschillende soorten aanhangwagens hebben ieder hun specifieke onderdelen.

De meest gangbare onderdelen van een aanhangwagen

Zonder goede wielen kan een aanhanger niet rijden. Daarom staan wielen bovenaan het lijstje van aanhangwagen onderdelen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de grootte van de aanhanger zelf en het laadvermogen. Voor extra zekerheid kiest u voor een anti-lekband. Ook een spatlap is een goede aanvulling voor de aanhangwagen. Zeker als de aanhangwagen vaak bij nat weer of op nat terrein wordt gebruikt. Natuurlijk is veiligheid onderweg ook belangrijk. Hiervoor heeft u altijd veiligheidsvesten bij u en meet u geregeld de bandenspanning met een digitale bandenspanningsmeter.

Onderdelen voor een boottrailer

Bij een boottrailer kan er behoefte zijn aan specifieke aanhangwagen onderdelen die u bij een gewone aanhanger niet nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een stootkussen. Deze onderdelen zijn over het algemeen verkrijgbaar in rubber en bestaan uit diverse varianten, in trompetvorm of in blokvorm. Uiteraard is het afhankelijk van het type boot dat vervoerd wordt welke stootkussens gebruikt moeten worden. Een ander typisch onderdeel voor een boottrailer is de lier. Misschien wel een onmisbaar onderdeel om de boot op de trailer te kunnen krijgen. De lier is ook in meerdere soorten verkrijgbaar: als handlier of als elektrische lier.

Paardenvervoer in de trailer

Ook tijdens het vervoer van paarden mogen een aantal aanhangwagen onderdelen niet ontbreken in de paardentrailer. Veel paardentrailers hebben een tussenschot. Om deze stevig vast te zetten maakt u gebruik van speciale tussenschothouders of wandschothouders. Deze zijn van stevig staal gemaakt. Omdat er onderweg natuurlijk altijd onverwachte situaties kunnen ontstaan, waar de paarden die u vervoert van kunnen schrikken, zijn er ook panieksluitingen. Deze gesloten ringen bevestigt u met een speciale houder aan de wand van de trailer.

Wilt u ook nog materiaal in de paardentrailer meenemen zonder dat de dieren hier hinder van ondervinden? Kies dan voor een gereedschapskist die u aan de zijkant van de paardentrailer kunt bevestigen. Of kijk voor een verrijdbare, kunststof zadelkast. Met deze zaken kunt u zorgeloos op pad met uw levende lading.

Voordelig en overzichtelijk alle aanhanger onderdelen bij elkaar

Om u tijd en moeite te besparen tijdens uw zoektocht naar de juiste aanhanger onderdelen is het goed om te weten dat er ook een aanhangwagen groothandel is waar u al deze zaken kunt krijgen, namelijk Bakker Trailer Parts. U hoeft dan niet zelf bij diverse bedrijven te zoeken naar de verschillende soorten onderdelen, zoals verlichting, assen of hang- en sluitwerk. U vindt alles wat u nodig heeft overzichtelijk bij elkaar. Of het nu gaat om de onderdelen voor een gewone aanhanger, een boottrailer of een paardentrailer. Ook kunt u er terecht voor alle accessoires en onderdelen die veel gebruikt worden bij campers en caravans. Niet alleen oprijblokken vallen daaronder, maar ook bijvoorbeeld een droogmolenhouder voor de caravan.

En behalve het feit dat u op een adres alles kunt vinden wat u kunt bedenken, is het ook nog eens voordeliger om in te kopen via de groothandel.