S Pat
Image default
Architectuur

Steeds meer huishoudens kiezen voor een MCZ pelletkachel

Uit onderzoek blijkt dat de MCZ pelletkachel steeds populairder wordt. Steeds meer mensen willen duurzaam leven en daar hoort een natuurlijke warmtebron uiteraard ook bij. Daar komt bij dat veel mensen het gezellig vinden om een knapperend haardvuur in de woonkamer te hebben. Ze willen liever geen houtkachel, want dit vraagt aandacht en kan soms gevaarlijk zijn. Bij een pelletkachel heeft u dat probleem niet. Deze kachel is volledig afgesloten en de verbranding van de pellets gebeurt dus volkomen veilig.

Thuiskomen in een warm huis

Als u gebruik maakt van een MCZ pelletkachel van Ambianza heeft u dat de mogelijkheid om thuis te komen in een warm huis. U kunt uw pelletkachel zo instellen dat hij op het juiste moment warmte geeft. De warmte blijft urenlang in de ruimte waar de kachel staat, u heeft hier dus lang plezier van. Dit in tegenstelling tot een gewone houtkachel die stopt met warmte geven zodra het vuur in de kachel is gedoofd. De pelletkachel kan in principe zonder direct toezicht branden, omdat er geen sprake is van open vuur dat u voortdurend in de gaten moet houden. De kachel is afgesloten, de brandende pellets zijn daardoor niet direct bereikbaar voor bijvoorbeeld huisdieren die in de woning aanwezig zijn.

Wilt u ook genieten van natuurlijke warmte in huis?

Als u voortaan ook wilt genieten van constante warmte in huis die op een natuurlijke wijze wordt geproduceerd, overweeg dan de aanschaf van een MCZ pelletkachel. Deze kan in principe op iedere bestaande schoorsteen worden aangesloten. Uw schoorsteen dient wel geschikt te zijn voor het stoken van hout, laat dit controleren door een erkende schoorsteenveger of dakdekker voordat u uw pelletkachel in gebruik neemt. Als de schoorsteen niet in orde is, kan dit de verspreiding van koolmonoxide in de woning tot gevolg hebben. Dit is zeer gevaarlijk en moet dus te allen tijde worden voorkomen.

https://www.ambianza.nl/