S Pat
Image default
Bedrijven

een goede nachtrust door gebruik van slaap oordoppen

Wat verstaan we onder goed slapen?

Iedere persoon moet ongeveer 16 uur per dag actief zijn en heeft ongeveer 7 a 8 uur per dag slaap nodig, dit kan wel soms per persoon verschillen. Dit komt doordat iedereen een eigen levensstijl heeft. Het is bewezen dat bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder slaapproblemen ondervindt. Een langdurig slaaptekort kan uiteindelijk leiden tot een verhoogde kans op obesitas, Alzheimer, depressiviteit en hart- en vaatziekten. Daarom is het zeer belangrijk om een goed slaapritme te hebben.

Voorbereiden op de nachtrust met een slaapmasker

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt treffen om je goed voor te bereiden op je nachtrust. Sporten is gezond voor lichaam en geest, door overdag genoeg te bewegen of sporten is het s ’avonds je lichaam als je geest goed moe. Daarnaast is het van belang dat je niet meer 2 a 3 uur voor het slapengaan eet, drink ook geen koffie of andere drank met cafeïne. Dit kan namelijk je nachtrust flink verstoren. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen voordat je naar bed gaan, denk aan een boek lezen, ouderwetse spellen spelen, yoga, meditatie of rustige muziek luisteren. Ook kun je gebruik dragen van een slaapmasker, het dragen van een masker kan helpen om sneller in slaap te komen.

Voldoende rust en ontspanning

Ontspanning is dus zeer belangrijk voor je lichaam en geest tot rust te komen.

Voldoende ontspanning en rust is juist belangrijk tijdens drukke en hectische tijden. Door af en toe rust te nemen kan het lichaam herstellen van dagelijkse inspanningen. Voldoende rust draagt indirect bij aan een goede voorbereiding op de nachtrust. Bovendien is het belangrijk dat je minstens 1 uur voor het slapengaan geen gebruik meer maakt van elektrische apparaten. Elektrische apparaten geven vaak blauw licht af, dit heeft effect op je biologische klok. Door een structureel slaaptekort kunnen mensen zich uiteindelijk slechter concentreren, presenteren en vaak geïrriteerd overkomen.

 

https://web-wings.nl/