S Pat
Image default
Dienstverlening

Hovenier vacature

Bent u op zoek naar werk als hovenier? Dan treft u het, want daar is redelijk veel werk in te vinden. Maar wat zijn de positieve eigenschappen waar u aan moet voldoen, om uzelf aantrekkelijk te maken voor werkgevers? In dit artikel bespreken wij de belangrijkste eigenschappen van een goede hovenier.

 

Oog voor detail

Wilt u gaan solliciteren op een hovenier vacature? In dat geval is het belangrijk dat u oog voor detail heeft. Als hovenier bent u doorgaans werkzaam bij verschillende woningen die voorzien zijn van tuinen met een prachtige stijl. Als hovenier is het uw taak om ervoor te zorgen dat dit op een juiste manier wordt onderhouden, dus daarom is het oog voor detail heel belangrijk. Als u nauwkeurig kunt werken is het werk als hovenier echt iets voor u.

 

Hovenier vacature: zelfstandig werken

Als hovenier is het ook zeer belangrijk dat u bereid bent om zelfstandig te werken. Het maakt in wezen niet veel uit of u als hovenier in loondienst werkt, of voor uzelf. Meestal wordt u op pad gestuurd en dit kan ook alleen zijn. U bent dan de gehele dag op uzelf aangewezen en dat moet wel iets voor u zijn. Sommige mensen vinden dat zeer fijn, terwijl anderen het juist zeer vervelend vinden om altijd zelfstandig te moeten werken. Als zelfstandig werken iets voor u is, dan is de kans groot dat u als hovenier aan de slag kunt.

 

Klantvriendelijk zijn

Als hovenier werkt u doorgaans bij andere mensen, waardoor het belangrijk is om klantvriendelijk te zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een tuin moet aanleggen als hovenier. U moet dan goed luisteren naar de eisen van de klant, want die moet u dan vertalen naar de praktijk. Klantvriendelijkheid betekent dus dat u een luisterend oor moet bieden, maar ook dat u vriendelijk in de omgang moet zijn. Dat u ook af en toe een grapje maakt en niet de hele dag chagrijnig bent. Ook dat is zeer belangrijk, want klanten hechten daar veel waarde aan, terwijl het doorgaans maar een kleine moeite is.