S Pat
Image default
Woning en Tuin

Getest: Eenpersoonsbed Zita 90×200 van Emob

Toen ik het eenpersoonsbed Zita 90×200 van Emob zag op het plaatje zag was ik eigenlijk direct verkocht. Ik had nog niet eens verder gelezen. Het model straalt gewoon rust, warmte en zachtheid uit. Alles wat ik zoek op een slaapkamer. Het plaatje werd helemaal compleet toen ik erachter kwam dat er lades onder het bed zitten. Je kan nooit genoeg opbergruimte hebben, dus dit maakt het bed echt compleet voor op de kinderkamer. 

 

Van bed naar bank en van bank naar bed

Naast dat het een mooi en stijlvol bed is gebuikt mijn zoon het bed ook als bank. Door middel van de zachte stoffen bekleding maak je in een handomdraai een lekker lounge plek. Wij leggen bijvoorbeeld een sprei over het bed en leggen hem daarna vol kussens. Of hij nu een boek leest of met zijn vriendjes zit te gamen, hij is er niet weg te slaan. Dit scheelt veel ruimte in de kamer, zo hebben wij verder geen lossen stoel of bank meer nodig. Als het weer bedtijd wordt gaan de kussens en de sprei in een lade eronder en je comfortabele bed komt weer tevoorschijn.

Slapen en heel veel opbergruimte

Naast dat het een ideaal bed is zijn wij super blij met de opbergruimte. In één lade gaan bijvoorbeeld de kussens die gebruikt worden om er een bank van te maken. Op het oude bed gebruikten wij ook kussens om een bank te creëren maar deze lagen de hele avond en nacht op de grond naast het bed. Wat is het fijn dat deze direct in de lades kunnen worden opgeborgen. De andere lade wordt gebruikt voor speelgoed. Dit zat in een plastic box en stond in de hoek van de kamer. Eigenlijk was dit geen gezicht. De kamer is nu altijd heerlijk opgeruimd doormiddel van de greep loze lades. Dat dit greep loos is vind ik wel belangrijk voor de veiligheid. Je kunt je in het donker niet stoten aan uitstekende raden.

Alleen maar voordelen of toch niet?

Jazeker! De voordelen stapelen zich maar op. De kinderkamer lijkt door middel van dit bed alleen maar groter. Geen losse spullen meer maar alles in de onderliggende lades. Geen losse stoelen of bankjes meer nodig want in een hand omdraai creëer je van je bed een lekker chill plek. Het bed is makkelijk in elkaar te zetten en ziet er ook nog eens stijlvol uit.
Maar als ik toch iets moet verzinnen waarbij onze zoon even iets minder vrolijk werd. Hij wilde dolgraag een zwart bed, maar het Zita bed is er alleen in het grijs. Gelukkig was hij hier snel tevreden mee. Ik moet zeggen dat grijs ook veel minder massaal over komt dan een zwart bed. Vergeet ook niet het matras er los bij te kopen. Deze zit er namelijk nog niet bij. Nadeel? Eigenlijk wel fijn, zo kun jij je eigen keuze maken welk matras jij het beste vindt. Of te wel, reuzeblij!