S Pat
Image default
Banen en opleidingen

Verschillende vacatures: hoe u de juiste kiest en niemand beledigt

vacatures

Als je nu op zoek bent naar een baan, dan heb je jezelf deze vraag zeker gesteld: hoe kies je de juiste werkgever en beledig je niemand? welk aanbod te kiezen en niet te verliezen?

Elke vierde kandidaat die een jobaanbieding accepteert, gaat daarna niet meer de deur uit, blijkt uit een onderzoek van rekruteringsbedrijf Robert Half.

Kandidaten zijn bang om hun potentiële werkgevers te vertellen over de afwijzing of om hen te vertellen dat ze meerdere vacatures tegelijk overwegen.

Deze mensen zijn niet alleen pas afgestudeerden, maar ook medewerkers met ervaring van twee tot zes jaar. The Wall Street Journal vertelt je hoe je je in een dergelijke situatie correct moet gedragen om met iedereen een goede relatie te onderhouden.

Probleem. Nadat ze meerdere vacatures tegelijk hebben ontvangen, gaan mensen haastig met alles tegelijk akkoord, omdat ze bang zijn om de werkgever te weigeren of hem te lang op een antwoord te laten wachten, en als gevolg daarvan gaan ze gewoon niet naar een van de banen, wat ze verpest relaties met het bedrijf voor altijd.

De werkgever zal dit zeker onthouden, en in de toekomst kan laf gedrag een wrede grap met de sollicitant spelen. “Dit gedrag doet pijn, mensen nemen het heel persoonlijk op, en verhalen over dergelijke gevallen kunnen zich zeer snel verspreiden onder werkgevers en recruiters”, zegt WSJ-oprichter van het HR-adviesbureau Rona Borr.

Citaat. “Dit is een generatie die het uit elkaar maakt met één sms. Iemand teleurstellen op het werk of slecht nieuws vertellen, lijkt hen gruwelijk ”, zegt Lindsay Pollack, consultant voor millennials.

Voorbeeld. Op de eerste werkdag kwam een ​​werknemer die door het HR-bedrijf Birmingham Group werd gevonden niet op het werk. CEO Brian Bink besloot de man thuis te bellen om er zeker van te zijn dat alles in orde was. Een man die zich voorstelde als zijn oom, nam de telefoon op en zei dat de jongeman plotseling was overleden. Later bleek dat de sollicitant nog springlevend was – hij veranderde gewoon van gedachten over het wisselen van baan en kon geen woorden vinden om de nieuwe werkgever erover te vertellen.
Hoe u zich correct gedraagt

Dit probleem doet zich meestal voor bij mensen die aanbiedingen van meerdere potentiële werkgevers tegelijk overwegen. De WSJ heeft verschillende regels opgesteld die zullen helpen om niemand te beledigen, noch tijdens het onderhandelingsproces, noch bij een weigering.

Haast u niet met een bevestigend antwoord. Zodat niet blijkt dat je akkoord bent gegaan met de eerste vacature die tegenkomt, en een paar dagen later een aanbieding voor de vacature van je dromen in je mail krijgt, haast je niet.
Beantwoord alle berichten. Als je een antwoord uitstelt, besluit de werkgever dat je niet langer in hem geïnteresseerd bent en biedt hij de functie aan andere mensen aan. Om dit te voorkomen, is het beter om alle brieven zo snel en eerlijk mogelijk te beantwoorden. Door bijvoorbeeld te schrijven dat u zeer verheugd was met het ontvangen van de brief en graag uw definitieve antwoord zou geven – maar pas na een paar dagen, wanneer u alle ontvangen vacatures hebt afgewogen. Om voor tijd te spelen, kunt u de bedrijfsvertegenwoordiger met wie u communiceert om aanvullende details over de functie vragen of vragen om met de toekomstige manager te spreken.
Gebruik het bod niet als argument voor een loonsverhoging als je niet echt klaar bent om te stoppen. In dit geval bestaat altijd het risico dat u gewoon de deur wordt gewezen. De WSJ geeft het voorbeeld van een werknemer die de werkgever voorstelde om het salaris te verhogen tot het niveau van het aanbod van concurrenten – maar ze wist niet dat ze al op de lijst van ontslagkandidaten stond, en als gevolg daarvan verloor ze onmiddellijk haar baan.
Onderhandel duidelijk over deadlines met potentiële werkgevers. Dit betekent niet dat je niet met enthousiasme op een baan moet reageren – bedank degenen die je bellen, maar merk beleefd op dat je wat tijd nodig hebt, want je wacht op een ander aanbod en je hebt tijd nodig om alles af te wegen. tegen “. Bied aan om een ​​datum af te spreken voor de beslissing die bij beiden past.
Weeg de voor- en nadelen zorgvuldig af. Werk neemt een groot deel van ons leven in beslag, dus werken voor een bedrijf dat je leuk vindt, is erg belangrijk. Denk niet alleen aan de financiële kant van het probleem, maar ook aan de vraag of het bedrijf bij uw levensstijl past – misschien bent u bereid om alleen in een bedrijf te werken waar medewerkers het kantoor verlaten om precies 17.00 uur, als de officiële werkdag eindigt.

https://www.vindazo.be