S Pat
Image default
Industrie

Goed onderhoud bij Kuiper en Zonen BV

Of het nu gaat om een stoomketel, warmwaterketel of heetwaterketel, om rookgaskoelers of ontgassers, bij Kuiper en Zonen BV weten ze er wel raad mee. Het is het oudste stoomketelbedrijf van Nederland en is nog altijd dé expert op het gebied van stoomketelinstallaties. Inmiddels heeft Kuiper en Zonen alles onder één dak: het volledige pakket van fabricage, revisie, verhuur, levering, onderhoud en montage van stoomketels en ketelappendages. 

Onderhoudscontract van Kuiper en Zonen BV

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je stookinstallatie in topconditie blijft, kan een onderhoudscontract van Kuiper en Zonen BV zeer interessant zijn. Er is keuze tussen een onderhoudscontract basis en een onderhoudscontract compleet. Bij het basispakket profiteert u van een periodiek onderhoud, periodieke inspectie en de ketelkeuring. Met dit contract voldoet je ketelinstallatie aan alle wettelijk verplichte keuringen. Wil je helemaal geen omkijken meer hebben naar de ketelinstallatie, kies dan voor het complete contract. Hierbij profiteer je van dezelfde voordelen als bij het basispakket, maar met de uitbreiding van een wekelijkse ketelhuisinspectie en worden alle veiligheden getest in het geval van een onbemand bedrijf. 

Stookkosten verlagen

Bij Kuiper & Zn profiteer je ook nog een van een enorme schat aan ervaring die graag wordt gedeeld om de stookkosten te verlagen. Om dat voor elkaar te krijgen, wordt er eerst een energiescan uitgevoerd. Tijdens deze scan komt een adviseur op locatie kijken wat de huidige situatie is. Op basis van deze bevindingen wordt er een adviesrapport opgesteld waarin de mogelijke energiebesparingen worden genoemd. Uit ervaring blijkt dat de terugverdientijd van de eventuele kosten die je hiervoor moet maken, heel erg kort is. Naast deze energiescan kun je ook laten kijken naar de condenspotten. Deze zorgen namelijk vaak voor een enorm verlies aan stoom en dus ook aan brandstof, waardoor het rendement van de installatie niet optimaal is. 

Restlevensduurbepaling

Een goed onderhouden ketel kan vele tientallen jaren mee. Om de status van jouw ketel te onderzoeken, kan er een restlevensduurbepaling worden uitgevoerd om te zien hoe je ketel er daadwerkelijk aan toe is. Vaak wordt er aan de hand van dit onderzoek een aantal zaken gevonden die kunnen worden gerepareerd en weet jij over hoe lang je toe bent aan een nieuwe ketel.