S Pat
Image default
Woning en Tuin

Een stijlvol huis met deurklinken

Een deurklink op de binnen- en buitendeuren van je huis zijn niet alleen noodzakelijk uit praktische overwegingen, maar deurklinken kunnen ook iets toevoegen aan je inrichting.

Je kunt bijvoorbeeld de landelijke of moderne stijl van je inrichting doorvoeren in de keuze van je deurklinken.

Deurklinken zijn er in vele vormen en maten dus je zult altijd een deurklink vinden die voldoet aan je smaak en die past binnen je budget.

Materiaal van de deurklink

Deurklinken komen in velen soorten voor en er zijn verschillende materialen die gebruikt worden voor het maken van een deurklink. Denk bijvoorbeeld aan RVS, kunststof, ijzer en aluminium. Een deurklink kan in de meeste gevallen geleverd worden met een rozet en sleutelrozet of met een schild en sleutelschild van hetzelfde materiaal als de deurklink.

Een sleutelrozet of sleutelschild is nodig als je een ruimte binnenshuis wilt afsluiten, bijvoorbeeld het toilet of een berging. Op deze manier maak je een deur compleet en kan de ruimte worden afgesloten voor een beetje privacy.

Rozet en schild

De twee meest voorkomende items die geleverd worden bij een deurklink zijn het rozet en het schild. Een rozet is een rond plaatje dat over de deurklink wordt geplaatst om een mooi geheel te creëren. Dit is een van de meest eenvoudige vormen van deurbeslag en is zeer geschikt voor binnendeuren, zoals de deur naar je keuken.

Een deurklink met deurschild valt iets meer op dan een rozet. Het schild wordt over de deurklink geplaatst en is in de meeste gevallen verkrijgbaar in een rechthoekige of ovale vorm.