S Pat
Image default
Mode en Kleding

Hoe hou je het uit in de kou?

Als de tempratuur buiten rond het vriespunt ligt is dit waarschijnlijk een vraag die wel eens door je hoofd is geschoten. Om je te helpen met het vinden van een antwoord heb ik hier een paar tips voor je bij elkaar gezocht zodat je het niet meer zo koud hoeft te hebben in de winter.

Laten we beginnen bij het begin.

Zorg voor een warme winterjas!

Dit is misschien wel het meest belangrijke. Zonder goede winterjas zal je het, wat je ook probeerd, niet warm hebben.

Heb je zelf nog geen goede winterjas is internet misschien de beste plek om te beginnen te oriënteren naar de soort jas die jij graag wilt hebben.

Begin door gewoonweg winterjassen dames of voor de mannen winterjassen heren in te typen en je bent de eerst komende paar uur wel zoet.

Bekijk op je gemakt een paar modellen die je aantrekken en kijk dan ook gelijk even naar de specificaties. Misschien kan je ook een kladblok naast je houden om achteraf wat onderzoek de doen naar het materiaal om er zo achter te komen.

Let ook op je eetpatroon

Naast het dragen van een warme jas helpt het ook als je je eten afstemt op de koude, winterse, weer.

Hiermee bedoel ik niet alleen dat je voldoende vitamine moet eten maar ook voldoende kolhydraten moet binnen krijgen zodat je lichaam zichzelf warm kan blijven houden.

Mocht je wat inspiratie nodig hebben is het volgende artikel over troost eten in de winter een leuk begin.

Beweeg genoeg!

Wat je vaak ziet is dat zodra het wat kouder word de gemiddelde mens een stuk minder gaat bewegen en sporten. Dit is erg jammer van buiten dan je conditie achteruit gaat krijg je het ook sneller koud.

Het is zelfs zo dat je door sporten je weerstand verhoogd dus wanneer je daarin mindert heb je het niet alleen sneller koud maar word je ook nog eens sneller ziek!

Door het sporten verbeter je de bloedsomloop waardoor het zuurstof makkelijker door je lichaam kan reizen. Hierdoor krijg je het vanzelf warmer.

Dit effect blijft ook werken terwijl je overdag niet aan het sporten bent!

Dus dames en heren, zorg dat je blijft sporten!

Wat heb je hier allemaal geleerd?

Om het allemaal even samen te vatten heb hieronder nog even in het kort een opsomming gemaakt van de punten die we hebben besproken:

  1. Zorg dat je een goede warme winterjas hebt. Zoals je hierboven hebt gelezen is dit essentieel om het niet koud te krijgen tijdens de winter. wanneer je zorgt dat jouw jas op zichzelf al warm genoeg is kost het veel minder moeite je lichaam op tempratuur te houden.
  2. Stem je voedselpatroon af op de winter. Hiermee zorg je dat je lichaam genoeg stoffen heeft waarmee het zichzelf warm kan houden. Dit kan je vergelijken met het brandstof wat een machine nodig heeft om zijn motor te laten draaien.
  3. Sport en beweeg, ook in de winter, genoeg! Hiermee zorg je dat je bloed zijn weg beter, en sneller, door je lichaam kan transporteren en vat je ook minder snel kou.

Succes deze winter!

 

https://bkleder.nl