S Pat
Image default
Bedrijven

Begin jouw eigen groenbedrijf

Het is voor sommigen een droom: werken in de groenvoorziening. Heerlijk in de weer met planten, de aarde en het buiten werken. Sommige mensen dromen zelfs nog iets meer. Zij zien het wel zitten om een eigen bedrijf te hebben. Als zzp’er of met in de toekomst wat medewerkers erbij. Misschien ben jij wel zo’n dromer?

Van dromen naar doen

Dromen zijn mooi, maar het gaat natuurlijk om het doen. Dat is vrij logisch. Wil jij het echt zo graag, maar kom je nog niet echt op gang? Dan is het misschien wat om het boek ‘Dromen, durven, doen’ van Ben Tiggelaar te lezen. Je vindt daar handvatten om in de doe modus te komen.

Inventariseren

Soms is het ook een kwestie van niet goed weten waar je moet beginnen. Dan is het belangrijk om na te gaan wat je nodig hebt. Mogelijke zaken die je nodig hebt:

  • Busje
  • Allerhande tuingereedschap
  • Website
  • Visitekaartjes

Vergeet daarbij ook niet de contacten. Heb je al mogelijke klanten? Het kan zijn dat je nu nog bij een werkgever bent en een concurrentiebeding hebt ondertekent. Lees dit goed en houd je aan de wet, zo voorkom je torenhoge boetes en problemen.

Groenafval container

Je hebt niet alleen gereedschap nodig, die je huurt op koopt, maar je moet ook denken aan de afvoer van al het tuinafval. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het regelen van een groenafval container. Naast een groenafval container heb je natuurlijk ook mogelijk een keer te maken met ander afval uit een tuin. Denk aan de bestrating. Hoe ga je die afvoeren? 

Klanten denken hier niet automatisch aan. Zorg er dus voor dat duidelijk is, wie wat regelt. Anders krijg je ontevreden klanten. Benieuwd wat Afvalcontainers VLK voor jou kan betekenen? Lees dan eens onze over ons pagina, om ons beter te leren kennen. 

Klanten en Papierwerk

Je hebt niets aan alleen een groenafval container natuurlijk. Zonder klanten heb je geen bedrijf. Je moet als ondernemer minimaal drie opdrachtgevers hebben, anders kom je mogelijk in de problemen doordat de belastingdienst jouw werk als verkapt dienstverband ziet. Zorg dus voor voldoende klanten.

Duidelijk hoe je het wil aanpakken? Dan moet je aan de slag: zorg voor een goede administratie, schrijf je in bij de KvK en zet dingen op papier om te bekijken of jouw plan ook financieel haalbaar kan zijn. Heel veel succes, moet jouw eigen groenbedrijf!

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/