S Pat
Image default
Bedrijven

Dit is waarom een steiger tegenwoordig zo belangrijk is

Een goede rolsteiger is tegenwoordig onmisbaar. Het wordt gebruikt in verschillende sectoren zoals de bouwsector, maar ook door schilders, schoonmakers, kunstenaars en stukadoors. Het is daarom belangrijk dat als je een van deze werkzaamheden gaat verrichten dat je een goede steiger aanschaft die bij de werkzaamheden passen zodat je veilig te werk kunt gaan. Een goede steiger kopen is dus noodzaak. 

Met een goede steiger is een optimale werkplek gegarandeerd

Bij klussen en werkzaamheden op hoogte zoals schilderen, het voegen van muren of stukadoren van gevels is het belangrijk om veilig te kunnen werken. Steigers garanderen je als professioneel of particulier je klussen goed en veilig kunt uitvoeren. Dit is pas zo sinds 2018. Toen werden de regels, wetgeving en kwaliteitseisen van steigers flink aangescherpt. Sinds kort zijn randbalken verplicht op heuphoogte. En dat is terecht want als je werkt op heuphoogte dan zorgt die concentratie ervoor dat je minder let op je eigen veiligheid.

Een steiger is multifunctioneel

Een aantrekkelijk voordeel van steigers is dat ze heel erg multifunctioneel zijn. Misschien wel meer als dat je verwacht. Op een steiger kun je veel meer kwijt vergeleken met een ladder. Je kunt er extra’s op kwijt zoals gereedschapskisten, verfblikken, eten en drinken. Als je een ladder gebruikt kan je die spullen niet kwijt en dan moet je steeds de ladder op en af om de spullen te pakken die je nodig hebt. Tegenwoordig zijn er ook steigers voor binnen in gebouwen of huizen. Deze steigers worden binnensteigers genoemd. deze steigers kun je goed inzetten voor verfklussen in huis. Ze zijn verplaatsbaar zodat je op elke plek in huis kan komen, en je kunt er ook spullen op kwijt zodat je niet de hele tijd op en af hoeft te gaan als je iets nodig hebt.