S Pat
Image default
Bedrijven

Wat is het nut van het weggeven van relatiegeschenken?

Het nut van het weggeven van relatiegeschenken wordt door diverse werkgevers weleens flink onderschat. Ben jij een goede klant, maar krijg je een flut geschenk van een goede relatie, dan zul je daar uiteraard niets van zeggen, maar stiekem wel wat van vinden. Je hebt graag het idee dat je als goede relatie zijnde gewaardeerd wordt en dat er ook moeite in wordt gestoken om dit te laten merken. Hieronder het nut van het weggeven van relatiegeschenken.

Vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf

Is het een relatiegeschenk voor elke klant die alleen maar dient als vergroting van de naamsbekendheid voor jouw bedrijf? Dan is een gebruiksvoorwerp het meest voor de hand liggend zoals een kladblok, USB stick, notitieblok of wat chiquere pen. Bij het uitdelen op beurzen of congressen zal de ontvanger jouw naam dan kunnen onthouden en anders in ieder geval diverse keren langs zien komen. Dit kan vaak beter werken dan het plaatsen van advertenties of andere promotie uitingen die veel geld kosten. 

Wanneer kiezen voor persoonlijke relatiegeschenken?

Soms is het ook goed om aan goede relaties te laten merken dat je de relatie graag goed wilt houden en deze relatie ook waardeert. Kies dan voor een cadeau waar je echt over na hebt gedacht richting de klant. Iets wat de klant waardeert, vaker gebruikt, een exclusiever en duurder cadeau of hang er een persoonlijk tintje aan in de vorm van een briefje of een gepersonaliseerd item. 

Ook kan een relatiegeschenk dienen als bedankje voor de fijne samenwerking tijdens een project of sowieso als bedankje voor het feit dat het een goede partner is. Dit kan ook gelden voor personeel. Heeft je personeel een project goed afgerond of het hele jaar erg hard gewerkt en de omzet behaald? Dan wordt er stiekem ook wel een geschenk verwacht wat laat zien dat je dit harde werk voor je bedrijf ook waardeert. 

Relatiegeschenken zijn altijd een goed idee

Onderschat dus vooral de kracht van een relatiegeschenk waar aandacht aan besteed is niet. Klanten en personeel zullen dit zeker erg waarderen en hun best blijven doen om onderdeel te zijn en te blijven van jouw bedrijf in de toekomst. Via diverse webshops kunnen diverse relatiegeschenken gekozen worden en kunnen zij je ook verder helpen bij het uitkiezen van een mooi en exclusief relatiegeschenk. Ook personaliseren is mogelijk en er is vrijwel binnen elk budget wel een leuke gadget of geschenk beschikbaar die je weg kunt geven aan personeel of (goede) klanten. 

 

https://www.hsg-relatiegeschenken.com/