S Pat
Image default
Bedrijven

Wat doet een elektrotechnisch installatiebedrijf?

Elektrotechnische installaties zijn onmisbaar voor uw bedrijf. Onder elektrotechnische installaties vallen elektrische apparatuur, aansluitingen en verbindingen die zich in gebouwen bevinden. Een elektrotechnisch installatiebedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, installeren, onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties in gebouwen en infrastructuur. Dit omvat onder andere:

  • Ontwerp en advies

  • Installatie

  • Onderhoud en reparatie

  • Advies over duurzaamheid 

Ontwerp en advies

Elektrotechnische installatiebedrijven kunnen advies geven en ontwerpen maken voor elektrotechnische installaties in gebouwen en infrastructuur. Ze kunnen bijvoorbeeld advies geven over het type installatie dat nodig is, de locatie van de installatie en de benodigde capaciteit. Hier valt ook het maken van een goed lichtplan en het maken van een ontwerp voor datanetwerken onder.

Installatie

Elektrotechnische installatiebedrijven installeren elektrotechnische installaties, zoals schakel- en verdeelinrichtingen, verlichtingssystemen, beveiligingssystemen, communicatiesystemen en noodstroomsystemen. Ze zorgen ervoor dat de installaties veilig en volgens de geldende normen worden geïnstalleerd.

Onderhoud en reparatie

Elektrotechnische installatiebedrijven zorgen ook voor het onderhoud en de reparatie van elektrotechnische installaties. Dit omvat bijvoorbeeld het uitvoeren van regelmatig onderhoud en inspecties om ervoor te zorgen dat de installaties veilig en betrouwbaar blijven werken. Laagspanningsinstallaties moeten voldoen aan de eisen van de NEN 3140, een elektrotechnisch installatiebedrijf kan deze keuring uitvoeren en waar nodig onderdelen van de specifieke installatie vervangen. 

Advies over duurzaamheid 

Elektrotechnische installatiebedrijven kunnen ook advies geven over duurzame oplossingen voor elektrotechnische installaties, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en energiezuinige apparatuur. Denk hierbij aan Led verlichting, slimme verlichting en warmtepompen. 

Een elektrotechnisch installatiebedrijf speelt dus een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties in gebouwen en infrastructuur, en biedt advies, ontwerp, installatie, onderhoud en reparatie van deze installaties.

https://www.dkelektra.nl/diensten/elektrotechnische-installaties/