S Pat
Image default
Bedrijven

Opleiding slotenmaker

Het begin van de slotenmakers ontstond ongeveer 4000 jaar geleden, in het oude Babylon en Egypte. Mensen begonnen toen waarde en belang te hechten aan materiële objecten. Hiervoor moesten de objecten veilig bewaard worden. Deze monetaire behoeften zorgde voor de komst van uitvindingen zoals sloten en sleutels.  

Begrip slotenmaker

Hedendaags is een slotenmaker een vakman die gespecialiseerd in diverse sloten en andere relateerbare artikelen. Als slotenmaker heb je diverse werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Enkele voorbeelden zijn: adviseren over veiligheidssloten, installeren van sloten bij mensen en het openen van deuren (indien het slot niet meer werkt). Ook zijn er sales werkzaamheden zoals: het verkopen van sleutels en sloten. Een slotenmaker is een allround specialist op het gebied van sloten. Een slotenmaker heeft groot verantwoordelijkheidsgevoel, een goede slotenmaker zal ook over een politiekeurmerk van veilig wonen beschikken. Een slotenmaker kan ook aangemerkt worden op andere beroepen zoals: beveiligingsadviseur of beveiligingsmonteur.

Opleidingen

Er zijn talloze opleiding en cursussen te volgen tot een allround slotenmaker. Echter is het in Nederland niet verplicht om een opleiding te volgen om dit beroep uit te oefenen. Indien je graag een slotenmaker wilt worden, is het toch belangrijk om een opleiding of cursus te volgen. De meeste mensen nemen namelijk vaak een gecertificeerde (Nssg) slotenmaker aan. Er zijn veel oplichters in omloop, juist doordat de Nederlandse overheid hier geen opleiding aan verplicht. Indien je de opleiding afrond, kun je als zzp’er beginnen of jezelf aansluiten bij een overkoepelend bedrijf zoals: slotenmaker Roermond

Competenties slotenmaker

Een slotenmaker moet over diverse vaardigheden beschikken. Ten eerste de communicatieve vaardigheden, een slotenmaker staat veel in contact staan klanten, je moet de klanten op een goede manier kunnen adviseren. Ten tweede is het belangrijk dat je affiniteit hebt met sloten, en moet je genoeg vakinhoudelijke kennis hebben. Het is een combinatie van de beroepen monteur en technicus.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/