S Pat
Image default
Vakantie

De meest schilderachtige routes in Spanje

Het maakt niet uit waar je bent en welke tijd van het jaar het is: het is nooit te laat om in de auto te stappen en naar het prachtige landschap van Spanje te rijden. Laat het avontuur maar beginnen!

Het Spaanse landschap is rijk en gevarieerd. Het is niet alleen zon, duinen en diepe zee. Pak je koffer in, stap in de auto, volg de vibe en geniet van onderstaande routes.

Pak je auto in met jouw benodigdheden, volg je intuïtie en kijk waar je eindigt. Voor degenen die van lange routes houden: dit zijn de beste 4 routes van Spanje.

4 schilderachtige wegen in Spanje

Ruta de la Plata: Extremadura – Castilla y León

De snelweg Ruta de la Plata lijkt op de Amerikaanse Route 66. Wat betekent de naam van deze route? Het betekent ‘weg van zilver’ in het Nederlands. Deze naam komt van de Romeinen, die deze route tussen Mérida en Astorga gebouwd hebben. Je kunt er genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft. Het prachtige Ruta de la Plata brengt je langs Oviedo, Benavente, Zamora, Plasencia, Cáceres, Zadra en Sevilla.

Costa da Morta: Galacia

De Costa de la Muerte (wat ‘Kust van de Dood’ betekent in het Nederlands) is één van de meest mooie wegen in het noorden van Spanje. De gedachte achter deze naam zit hem in het intense gevaar van de bergachtige kliffen. Er wordt gezegd dat veel vissers en andere mensen het leven gegeven hebben in de zee naast deze route. Vele boten zijn ten onder gegaan. Sinds de 19e eeuw staat deze route vol vuurtorens. Cabo Vilán or Finisterre is één van de meest bezochte vuurtorens langs deze route.

Costa Brava: Lloret de Mar – Tossa de Mar

De Costa Brave is één van de meest populaire routes en loopt tussen Lloret en Tossa del Mar. Deze prachtige inhammen kun je niet negeren. Ga en ontdek ze. Vergeet niet om foto’s te maken van deze prachtige omgeving vol dennenbos, kastelen en forten.

Ruta de los Pueblos Blancos: Andalucía

Deze route is fantastisch. Hij loopt door 19 verschillende dorpjes in de provincies Cádiz en Málaga. Je kunt de prachtige bloemen op de balkonnetjes van de huizen, het groen van Andalusië en de mooie uitzichten niet negeren. Als je van extreme sporten houdt (zoals paragliden): de combinatie van deze sporten en het uitzicht hier maakt de ervaring onvergetelijk.

We weten allemaal dat het huren van een auto je in Spanje meer vrijheid geeft. Je kunt veel meer doen in de tijd dat je er bent. Het kost ongeveer €46,- per dag om een auto te huren in Spanje. De meest betaalbare verhuurbedrijven zijn Delpaso en Centauro.

Als je een auto huurt in Spanje is het belangrijk om te onthouden dat je aan de rechterkant van de weg moet rijden. Negeer de maximale snelheid niet en gebruik je telefoon niet tijdens het rijden.

https://www.autospanje.nl/