S Pat
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking wordt meer als een sport beoefend

Er zijn verschillende lockpick methodes die het mogelijk maken om een slot zonder schade en zonder sleutel open te maken. Echter zijn deze technieken vaak zeer geavanceerd en is het lastig om deze technieken echt in de praktijk in te zetten als hulpmiddel voor wanneer je een fietssleutel kwijt bent.

 

Lockpick als sport beoefenen om meer te leren over techniek

Lockpicking wordt daarom meer als een sport beoefend door mensen die een passie hebben voor beveiliging en techniek. Het openen van sloten met lockpicks wordt ook weleens als activiteit voor hackers georganiseerd. Lockpicking met een lock pick set is namelijk in veel opzichten zeer vergelijkbaar met hacking. Hacking is het vinden van kwetsbaarheden in computer of andere digitale beveiligingsystemen. Deze twee bezigheden zijn in veel opzichten vergelijkbaar. Ook over hacking hebben veel mensen een slecht beeld omdat het vaak in het nieuws komt wanneer er iets slechts is gebeurt. 

 

Lockpicking en hacking

Maar juist om ons te beschermen tegen deze slechte hacks is het noodzakelijk dat er goede hackers ons helpen om dit te voorkomen. Uiteindelijk worden onze systemen steeds veiliger. Doordat goede hackers preventief op zoek gaan naar mogelijkheden om beveiligingsystemen te kraken.

Kunnen deze dus worden opgelost zonder dat slechte hackers er misbruik van kunnen maken.  Net als bij lockpicking zijn het mensen die het als een uitdaging zien om deze systemen te slim af te zijn die ervoor zorgen dat deze systemen steeds veiliger en efficienter worden.

https://www.s-pat.nl/stichting-spat-heeft-een-nieuwe-hobby-erbij-namelijk-het-lockpicken-van-sloten/