S Pat
Image default
Alarmsysteem

Stichting SPAT heeft een nieuwe hobby erbij namelijk het LOCKPICKEN van sloten!

Bij Stichting SPAT helpen we creatieve geesten tot uiting komen. Zodoende hebben we de laatste tijd steeds meer verzoekjes gekregen om wat meer informatie te delen over een nieuwe sport namelijk lockpicking. Hier om kantoor zijn we allemaal “hooked” en vinden we het superleuk om deze sport te verkennen.

Lockpicking is het openen van sloten met lockpicks en het is zeker niet makkelijk te noemen. De eerste keer toen ik een slot probeerde te openen met lockpicking heb ik er wel een aantal dagen over moeten doen. En dit terwijl het toch niet zo’n heel moeilijk slot was volgens mij.. Maar ze zeggen dat hoe vaker je dit doet des te meer je het slot dit kennen en des te makkelijker het wordt om het slot zo snel mogelijk open te lockpicken. Het is misschien een beetje een rare sport maar voor mensen die het kunnen waarderen kan het echt onwijs leuk en stimulerend zijn om op deze manier sloten te openen. Het is wel belangrijk om altijd een duidelijke regels te houden. Zo moet je echt alleen sloten openen die van jezelf zijn of waar je heel duidelijk toestemming voor hebt gekregen om ze te lockpicken.

 

Meestel komt er schade bij kijken als je een slot wilt openen zonder sleutel

Meestal wanneer een slot wordt opengemaakt zonder sleutel is het namelijk het geval dat er schade wordt toegebracht aan het slot. Het is namelijk nogal lastig om de exacte sleutel nabootsen. Ook met lockpicking blijft dit lastig maar met behulp van speciale technieken en professioneel lockpick gereedschap is het mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Het kan echter wel heel veel schelen wat voor soort gereedschap je hiervoor gebruikt. Veel mensen die lockpicking beoefenen hebben hier weinig weet van. Maar een goedkoop lockpick setje uit China kan het echt wel lastiger maken om een slot open te krijgen. Mensen die dit gewend zijn en voor het eerst gaan lockpicken met professioneel gereedschap zullen hier dus veel baat bij krijgen.

Ze zullen merken dat het echt een stuk makkelijker is om een slot succesvol kunnen lockpicken wanneer ze gebruik maken van professionele lockpicks van bijvoorbeeld het merk sparrows. Dit merk staat namelijk er namelijk om bekend dat ze echt kwaliteit gereedschap leveren. Op YouTube staan ook veel video’s over deze lockpick setjes. Zo zijn er veel recensies te vinden waarbij mensen in allerlei details laten weten wat ze fijn of juist minder fijn vinden aan de verschillende lockpick sets. Als je begint met lockpicking een nog op zoek bent naar een goede lockpickset dan kan het dus heel erg handig zijn om deze video’s te bekijken.

 

 

Lockpick set om slot te openen zonder sleutel

Zo kun je namelijk een goed idee krijgen van welke lockpick set goed is of juist welke heel erg slecht is. Het is erg leuk om te zien dat er zoveel mensen zijn die de lockpicking sport weten te waarderen. Zelf oefening deze sport nu ook al enkele jaren en ik heb er altijd veel plezier van gehad. Het vereist veel concentratie en doorzettingsvermogen maar ook is het noodzakelijk om erg creatief te denken om de nieuwste sloten te slim af te kunnen zijn. Het is misschien een uitdaging om lockpicking goed te bemeesteren maar het is wel ontzettend leuk als het eindelijk lukt om een lastig slot toch open te krijgen. 

https://www.s-pat.nl/legaliteit-van-lockpicking/