S Pat
Image default
Auto's en Motoren

Kever liefhebbers vinden alles wat ze zoeken

De Baja Kever is een Amerikaanse uitvinding. Toen dit type Volkswagen werd geïmporteerd in de VS gingen sommige mensen deze ‘normale personenauto’ als racewagen gebruiken. Ze pasten de carrosserie hier en daar een beetje aan en gingen ermee de woestijn in. In de Baja 1000 race reden lange tijd veel omgebouwde Volkswagen Kevers mee. De rally Baja 1000 wordt sinds 1967 georganiseerd in een woestijnachtig gebied op het Mexicaanse schiereiland Baja California. Over een afstand van 1000 mijl rijden zowel auto’s als motoren mee. Om de Kever competitief te maken werden de neus en de achterkant vrijwel helemaal verwijderd. Er kwamen polyester delen voor in de plaats. Ook de spatborden werden vervangen door kortere, lichtgewicht exemplaren. Door de bodemvrijheid die zo ontstond kon de Kever de vele zandduinen prima aan. Van je Kever een Baja Kever maken kun je eenvoudig zelf doen met het Paruzzi Baja pakket. Het geheel bestaat uit een afwerkdeel voor boven de motor en voor de neus, een kofferklep en voor- en achterspatborden.

Interessante boeken over Volkswagens

Als echte VW Classic man of vrouw vind je het heerlijk om aan je wagen te sleutelen. Waarschijnlijk ben je ook geïnteresseerd in leesvoer over Volkswagens. We hebben een tip voor je, namelijk een hartstikke leuk boek VW Kever. Het ontstaan, gedetailleerde technische informatie en adviezen op het gebied van onderhoud: dit en meer wordt uitgebreid beschreven. Het boekwerk heet ‘De VW Kever’ en beslaat 153 pagina’s inclusief prachtige afbeeldingen in kleur. Over boeken gesproken, er zitten er nog veel meer in het Paruzzi assortiment. Een paar voorbeelden die je 24/7 online kunt bestellen:

-How to hot rod Volkswagen engines (een technisch boek over de VW motor);

-Weber carburetors (een Engelstalig boek over Weber carburateurs);

-Automotive repair manual (een technische handleiding met foto’s en tekeningen; een must-have voor iedereen die wel eens werkzaamheden uitvoert aan zijn of haar VW);

-Dune buggy handbook (een beschrijving van alle Buggy’s die op de Engelse markt verschenen zijn).

Alvast veel leesplezier!

https://www.paruzzi.com/nl/