S Pat
Image default
Aanbiedingen

Je haag optimaal snoeien? Dat doe je zo!

Je haag optimaal snoeien? Dat doe je zo!

Het is weer die tijd van het jaar: de tijd om je hagen te snoeien. Over het algemeen kost dit best veel tijd en energie, maar het resultaat biedt je altijd de bevrediging die je nodig hebt. Om het hele snoeiproces een stuk soepeler te laten verlopen, is het handig om op de hoogte te zijn van de juiste tips en tricks. Het is daarom ook maar goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. Je vindt bij ons namelijk een boel informatie die van nut kan zijn tijdens jouw volgende snoeiproces. Lees daarom ook vooral gauw verder!

Houd het resultaat in je achterhoofd

We noemden het net al even, maar het is belangrijk dat je hier echt van op de hoogte bent: ‘het resultaat telt’. Tijdens het snoeien kun je er misschien wat doorheen zitten of vind je dat het wel erg veel tijd en energie kost. Houd op deze momenten het eindresultaat in je achterhoofd en bedenk vast hoe voldaan het gevoel is als je straks klaar bent en naar een super strakke haag kijkt!

Snoeien tijdens bewolking

Een ongelooflijk handige tip tijdens het snoeien van hagen, is om te snoeien tijdens bewolkte dagen. Veel mensen kiezen ervoor om midden in de zomer te gaan snoeien, omdat het dan meestal niet regent. Toch is de regen niet echt de boosdoener tijdens het snoeien, maar geldt dit eerder voor de temperatuur. Het is belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt en dan zijn zaken als een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius niet echt ‘the way to go’. Probeer daarom een dag door het jaar heen te zoeken waarop het niet gaat regenen, maar het ook zeker niet te warm is!

Nooit meer hoeven snoeien?

De vraag ‘nooit meer hoeven snoeien?’ zal voor velen als een ware droom klinken, maar de kans is groot dat je deze droom na het lezen van dit blog werkelijkheid gaat maken. Het is namelijk mogelijk om een kunst buxus van Leopoldflora aan te schaffen. Deze kunst buxus is amper van echt te onderscheiden en vraagt veel minder tijd en energie van de eigenaar van de tuin. 

Stel Leopoldflora gerust de vragen die je hebt over een kunstbuxus of over een ander product uit hun webshop. Een vaststaand feit is wel dat jij nooit meer zal hoeven te snoeien als je een kunstbuxus van Leopoldflora aanschaft!

 

https://www.leopoldflora.com/nl/