S Pat
Image default
Particuliere dienstverlening

Het Egaliseren van je tegelvloer

Als je van plan bent om egaliseren tegelvloer dan komen er wat dingen bij kijken. Het egaliseren van je tegelvloer houdt in dat er een laag egaline over je vloer gekiept wordt. Egaline is een speciaal middel gemaakt van cement, wat zich vrij makkelijk laat bewerken. Dit middel wordt over je vloer gekiept om je vloer helemaal recht te krijgen. Je kan dit zelf doen, maar als je dat nog nooit gedaan hebt raden we dit af. Het egalisatieproces kan ook fout gaan en dan ontstaan oneffenheden en beschadigen op je vloer en dat is het laatste wat je wilt. In deze blog lees je wat meer over het egaliseren tegelvloer en wat er bij komt kijken. Lees hieronder verder!

Het egalisatieproces

Het egalisatieproces begint eerst met de tegelvloer schoon en vetvrij te maken. Met het egalisatieproces is het de bedoeling dat je oneffenheden wegwerkt en dat begint bij de voorbereidingen. Als dit gedaan is wordt er eerst een primer aangebracht om een goede hechting te laten ontstaan tussen de egaline en de tegelvloer. Nadat dit gedaan is wordt de egaline gelijkmatig verdeelt over de vloer met een troffel. Er wordt ongeveer tussen de 1 tot 5 millimeter op de tegelvoer gestort en het droogproces zal per millimeter een dag in beslag nemen.

Tegelvoer egaliseren door een professional

Als u nog nooit een het egalisatieproces gedaan heeft raden we het af om dit zelf te doen. Het is dan beter om een professional in te huren die weet hoe dit moet gebeuren en wat er bij komt kijken. De professional zal oneffenheden en beschadigen voorkomen en zorgt dat je vloer er tip top bij ligt na het egalisatieproces.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/