S Pat
Image default
Zakelijke dienstverlening

Van plan om ondernemer te worden?

Ondernemen is een vak op zich. Sommige mensen denken; ik begin even een webshop en dan kan ik beginnen met ondernemen. Helaas gaat het niet zo makkelijk. Als je van plan bent om een ondernemer te worden dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met belasting betalen, inschrijven bij de KvK en nog een aantal zaken. We gaan in deze blog hier iets dieper op in, zodat je weet wat er op je af komt als je gaat ondernemen. Lees hieronder dus snel verder!

Een ondernemingsplan schrijven

Als je van plan bent om te gaan ondernemen moet je altijd beginnen met een ondernemingsplan te schijven. Dit is vooral van belang als je een of meerdere investeerders wilt aantrekken. Met een ondernemingsplan kan je de bank of een investeerder duidelijk laten zien wat je wilt en hoe je het aan wilt gaan pakken. Dit is voor de investeerders fijn, maar zeker ook voor jou. Zo kan je bijvoorbeeld ook alle risico’s, maar ook alle kansen goed in beeld brengen.

Inschrijven bij de KvK

Als je een onderneming wilt starten moet je, je ook bij de KvK inschrijven. Bij de KvK kan je je inschrijven in het handelsregister. Het handelsregister kan je zien als de basisregistratie van elke onderneming. Je moet je van tevoren ook goed bedenken welke rechtsvorm je wilt hebben. Is dat een eenmanszaak, vof of BV? Als je weet wat je wilt kan je dit ook aanvragen bij de KvK.

Ondernemer worden

Als je van plan ben om een ondernemer te worden dan komen er dus wel wat dingen bij kijken. De bovenstaande zaken zijn echt het begin van het ondernemen. Als je meer informatie wilt over ondernemer worden kan je de website van bundel bezoeken.

https://bundel.nl/ondernemer-worden/