S Pat
Image default
Mode en Kleding

De historie van rode lingerie

Het dragen van lingerie gaat verder terug dan de meeste mensen zullen denken.  De eerste onderbroek werd namelijk al zo’n 4000 jaar geleden gedragen. Deze werd toen alleen door mannen gedragen en was gewoonweg een lange linnen strook tussen de benen en taille. De eerste BH werd zelfs 4500 jaar geleden gedragen op Kreta. Dit werd toen vooral gedragen door de atleten om het wiebelen van lichaamsdelen tegen te gaan. Ondergoed werd in die tijd dus puur gedragen voor praktische redenen of beschermen. Voor het dagelijks leven werd geen ondergoed gedragen. Lingerie was er toen dus totaal niet voor de uitstraling, maar puur voor het praktische aspect.

De opkomst van lingerie voor schoonheid

Pas in de 16e eeuw begonnen vrouwen te beseffen dat lingerie ook kon worden ingezet om schoonheid te benadrukken. Vanaf de 16e eeuw gingen vrouwen strakkere kleding dragen. Zo is een korset bijvoorbeeld een goed voorbeeld van het inzetten van lingerie om bepaalde vormen te benadrukken. In de loop van de jaren is het korset verdwenen en is de BH hiervoor in de plaats gekomen. Met name omdat de BH een stuk praktischer was.

Waarom rode lingerie?

Rode lingerie is in opkomst gekomen door het rood dat geassocieerd word met prostitutie. De rode kleur komt voort uit het kaarslicht en olielampen. In de veertiende eeuw was dit de vorm van belichting die gebruik werd bij prostitutie. De rode kleur heeft dus altijd zijn associatie gehad met prostitutie en tegenwoordig meer met gewoon sexy rode lingerie.

 

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/rode-lingerie/