S Pat
Image default
Mode en Kleding

Welke kleding is belangrijk voor jouw beroep?

Je werkt misschien in een beroep of je gaat binnenkort beginnen met je nieuwe werk en je vraagt je misschien af welke kleding is goed en kan belangrijk zijn om aan te hebben bij het uitoefenen van het beroep. Er zijn veel sectoren waar je in kan gaan werken en elke sector heeft zijn eigen kleding nodig. Stel je gaat bijvoorbeeld bij een bank werken of als advocaat dan zie je vaak dat een maatpak belangrijk is om aan te hebben. Dit om te laten zien dat je betrouwbaar, professioneel en netjes bent. Dit is maar één voorbeeld er zijn veel beroepen die allemaal andere soorten kleding vragen. Verder wordt verteld welke kleding voor een beroep belangrijk is. Niet elk beroep zal beschreven worden maar het kan wel een indicatie geven wat welk werk voor kleding nodig heeft. Er zijn verschillende partijen die de desbetreffende kleding verkopen. Beroepskleding koop je hier bijvoorbeeld. 

Sectoren

Er zijn veel verschillende sectoren waar je te werk kan gaan of je misschien werkt, voordat we gaan kijken naar welke kleding voor welk beroep relevant is, is het goed om te kijken welke sectoren er zijn. Je kan werken of misschien gaan werken in bijvoorbeeld deze sectoren:

  • Media en communicatie
  • Justitie en veiligheid
  • Horeca
  • Logistiek 
  • Gezondheidszorg
  • ICT
  • Transport
  • Onderwijs

Naast deze sectoren zijn er nog wel een paar te noemen maar dit zijn sectoren die wij het meest kennen.

Beroepskleding

Net hebben we al besproken welke sectoren er zijn maar welke kleding is voor jouw beroep belangrijk? Werk je of ga je in de zorg werken dan moet je vaak witte kleding hebben en deze kleding moet sterk en goed wasbaar zijn. Werk je bijvoorbeeld in de bouw dan moet je goed kijken naar de veiligheid en de handigheden die je kleding bied. Zo moet je een helm hebben maar zijn bepaalde zakken in de kleding ook belangrijk voor de tools die je moet gebruiken. Werk je in de horeca dan zal je vaak de kleding aan moeten hebben van het bedrijf en dan is het belangrijk dat je goede schoenen hebt omdat je misschien wel veel moet lopen. Als je chef-kok bent is het relevant om natuurlijk kleding aan te doen die nodig zijn bij het koken. Werk je als brandweerman of politieman is het belangrijk om jouw eigen veiligheid te waarborgen. Zo hebben brandweermannen bepaalde kleding aan die beschermen tegen vuur en andere warmte. Zoals je ziet is voor elke sector en elk beroep andere kleding nodig. Een laatste voorbeeld is als je een rechter bent of wil worden dan moet je een toga aan hebben. Dit is een heel specifiek kledingstuk.