S Pat
Image default
Dienstverlening

Wat moet je echt weten over het parkeren op de luchthaven?

De meeste mensen die vanaf Nederlandse luchthavens reizen, geven er de voorkeur aan om in plaats van het openbaar vervoer hun auto te gebruiken om naar de luchthaven te komen, omdat ondanks de inspanningen van de overheid om het reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijk te maken, reizen met de auto toch veel handiger is en ervoor zorgt dat je de tijd beter zelf in de hand hebt.

Dit betekent wel dat je je auto moet parkeren en voor de meesten mensen betekent dit dat ze op zoek moeten naar een parkeerplaats op het vliegveld, waar ze hun auto tijdens hun reis veilig kunnen parkeren.

En dit is nu precies wat de luchthaven wil dat je doet, omdat ze twee totaal verschillende prijssystemen hanteren; één prijs voor mensen die zomaar naar de luchthaven rijden en meteen een plekje nodig hebben en één prijs voor mensen die vooraf geboekt hebben.

De reden waarom er ook een vooraf geboekte prijs is ontstaan is omdat de parkeergarages net buiten de luchthaven bedrijven wilden aanmoedigen hun medewerkers en passagiers daar te laten parkeren in verband met de drukte op de luchthaven maar dan tegen een veel aantrekkelijker tarief.

De prijs voor het gebruik van één van de parkeergarages met meerdere verdiepingen op de luchthaven van Eindhoven, die wel aan elke terminal grenst, is maar liefst Euro 27 per dag. Stel je eens voor dat je terugkomt van een 15-daagse vakantie in Griekenland en dat je dan een rekening van Euro 405 voor het parkeren van je auto moet betalen? Als je dezelfde plaats vooraf had gereserveerd, had je wel Euro 89,99 kunnen besparen, maar dan nog is het een behoorlijk bedrag. Om eerlijk te zijn weten niet alle mensen dat ze vooraf kunnen reserveren of ze vergeten het.

Maar nu naar de kosten voor het gebruik van het lange verblijf, dat Euro 64 in rekening brengt voor 7 dagen en Euro 6,50 voor elke 24 uur daarna. Voor een verblijf van 15 dagen bedragen de kosten dan Euro 122,50 maar als je dezelfde parkeerplaats van tevoren reserveert, dalen de kosten afhankelijk van de terminal tot Euro 59,99 of Euro 69,99, wat nog steeds een enorme besparing is.

In deze tijd van het jaar zijn ook de parkeergarages rond de luchthaven behoorlijk vol en is hun prijs vrijwel hetzelfde als het parkeren in een garage op de luchthaven, maar als je een paar maanden van tevoren boekt, is de prijs tussen het lange verblijf op de luchthaven en het parkeren in de garage naast de luchthaven toch ongeveer Euro 20 voordeliger.

Sommige parkeerterreinen rond de luchthaven liggen op minder dan 10 minuten afstand van de terminal en sommige ook aanzienlijk verder en dan moet je een afweging gaan maken tussen het gemak en de prijs. Eén geweldige manier van parkeren, is het soort dat deze twee combineert, namelijk de meet-and-greet service waarbij je met je eigen auto naar de terminal kunt rijden en dan betaalt voor iemand die je auto ergens op een parkeerterrein in de buurt van de luchthaven zal parkeren en dan, bij terugkeer, weer dicht bij de terminal met je eigen voertuig op je staat te wachten.

Of je nu een parkeerplaats op de luchthaven van Eindhoven of net buiten het vliegveld wilt reserveren, boek altijd vooraf met je vlucht en gebruik een vergelijkingssite om er achter te komen waar je het voordeligst uit bent.

 

 

 

https://eazzypark.nl