S Pat
Image default
Dienstverlening

Solliciteer slim en trap niet in de valkuilen!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien heb jij recentelijk de studie afgerond en zet jij nu de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Het kan ook zijn dat je bij je oude baan niet meer kon doorgroeien. Misschien was het bedrijf daarvoor te klein of had je het maximale al bereikt. Tegelijkertijd leven wij in een tijdperk met contracten van bepaalde tijd. Vaste contracten worden zelden nog aangeboden en daarom is de arbeidsmarkt tegenwoordig ook zeer dynamisch. Wil jij graag solliciteren op een goede vacature hypotheekadviseur? Dit kan gemakkelijk via verschillende vacaturewebsites.

Het is wel belangrijk om slim te solliciteren. Anders vergroot jij de kans op een afwijzing. Niemand vind het immers leuk om te worden afgewezen voor een baan. Om die reden is het aan te raden om dit artikel te lezen, want wij vertellen jou wat je sowieso niet moet doen tijdens het solliciteren. Door niet in de bekende valkuilen te trappen, vergroot jij al direct de kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Valkuil 1: fouten in je cv

Het cv is natuurlijk een belangrijk fundament van de sollicitatie. Daar laat je namelijk zien wat je allemaal kan. Er zijn meerdere fouten die gemaakt worden bij het opstellen van het cv. Soms geeft een werkzoekende juist veel te veel informatie. Vaak heeft dit wel een goede bedoeling. De werkzoekende denkt: hoe meer informatie ik geef, hoe capabeler en aantrekkelijker ik ben. Dit is echter een misvatting. Probeer een cv relevant te houden en vertel bijvoorbeeld niet dat je ooit de tweede prijs met een wielrenwedstrijd hebt gewonnen. Tegelijkertijd moet je een cv ook weer niet te beknopt houden. Je kunt best al je bijbaantjes op je cv vermelden. Dat vindt een recruiter vaak wel interessant, want dan ziet hij of zij of je specifieke ervaring hebt.

Als je bijvoorbeeld gaat solliciteren op de vacature hypotheekadviseur, dan is het van belang om communicatief vaardig te zijn. Als jij ooit in een callcenter hebt gewerkt als bijbaantje, dan kan hij of zij daaruit opmaken dat je communicatief sterk bent. Vergeet ook niet een pasfoto toe te voegen. Een recruiter vindt het fijn om een beeld bij een sollicitant te hebben. Je bent dan meer dan alleen een nummer.

 

Valkuil 2: de vacature niet goed doorlezen

Wil jij graag een wit voetje bij de recruiter halen? Dan is het van belang om persoonlijk uit de hoek te komen. Lees de tekst in de vacature altijd goed door, want daarin staan ankerpunten die je kunt gebruiken voor je brief. Het is namelijk van belang om een persoonlijke brief te schrijven. Een recruiter heeft al snel door wanneer iemand een standaard brief heeft geschreven. Er zijn immers verschillende formats op internet en daar maken veel werkzoekenden gebruik van. Maar de recruiter kent deze formats natuurlijk ook. De vacature niet goed doorlezen is onverstandig, want daarmee kom je zeer onpersoonlijk over. Probeer altijd authentiek te zijn.