S Pat
Image default
Aanbiedingen

Ontvang subsidies voor uw monumenten

Wanneer u een of meerdere monumenten hebt, heeft u waarschijnlijk recht op bepaalde subsidies.  U krijgt dan financiële ondersteuning van de gemeente, provincie of overheid. Niet iedereen heeft recht op deze subsidie voor monumenten. Dit is iets wat u moet uitzoeken, dit kan u ook laten doen door een bedrijf. Subsidies kunt u aanvragen door aan te geven wat voor soort monument u heeft. Hierin moet u ook vertellen waarom u vindt dat u recht heeft op subsidie. Dan wordt er gekeken of u er recht op heeft en hoeveel u krijgt. Hieronder kan je meer lezen over subsidie en monumenten. Lees dus snel verder!

Is subsidie voor uw monumenten aanvragen veel werk?

In een woord ‘ja’, als u van plan bent een subsidie voor uw monument aan te vragen kan het zo zijn dat u aardig wat werk voor de boeg heeft. Er is een standaard protocol waar iedereen aan moet voldoen voor ze subsidie krijgen. Als u vindt dat u meer subsidie moet krijgen kan het zelfs nog meer werk en stukken ingewikkelder worden.

SIM

Een Subsidieregeling Instandhouding Monumenten (SIM) kun u pas krijgen, wanneer u eigenaar bent van een monument. Dit mag geen woning zijn en u moet aan een aantal zaken voldoen voor u recht op subsidie heeft.

  • Je moet prioriteiten kunnen bepalen en verifiëren
  • Het inspectierapport moet duidelijk de plaats en oorzaak van de schade aangeven
  • Voeg het laatste inspectierapport bij waarin de huidige technische status van het monument wordt beschreven
  • U moet voor elk afzonderlijk onderdeel een budget aanleveren
  • Vul de standaard modelbegroting van de rijksdienst in
  • Noteer in de lijst hoe u denkt dat het probleem zal worden opgelost

https://klement-rentmeesters.nl/subsidie-monumenten/