S Pat
Image default
Muziek

De kosten van een piano restaureren varieert bij iedere piano

Een van de meest cruciale doorslaggevende factoren voor mensen bij het beslissen of ze een piano restaureren of niet, is de prijs. U wilt natuurlijk weten of het werkelijk het geld waard is om uw antieke piano te restaureren. Het is belangrijk om te weten of u niet teveel geld kwijt bent met het herstellen dan wanneer u een nieuwe piano koopt. Iedere piano heeft verschillende vervangingsonderdelen nodig en heeft verschillende vereisten voor de afwerking. Het wordt daarom altijd aangeraden om eerst in contact te komen met een specialist voordat u de knoop zelf doorhakt. Zelfs een piano die veel vervanging nodig heeft, is vaak nog steeds goedkoper dan een nieuwe.

Niet alle piano’s zijn het restaureren waard

Het verschil tussen een handgemaakte en een massa geproduceerde piano is essentieel om te weten wanneer u erover nadenkt om uw piano te restaureren. De prijs van een handgemaakte piano is meestal een stuk duurder dan een massa geproduceerde piano. Daarmee verhoogt een antieke gerestaureerde piano aanzienlijk in waarde dan een massa geproduceerde piano. Dit heeft uiteindelijk allemaal te maken met de tijd en het vakmanschap dat achter een handgemaakte piano schuilt.

Blaas uw piano nieuw leven in

Een piano restaureren kan op verschillende niveaus en met verschillende eindresultaten. Het doel is uiteindelijk om uw piano aanzienlijk meer jaren mee te laten gaan, maar daarvoor hebben niet alle piano’s een grondige restauratie nodig. In sommige gevallen kan het voorkomen dat u uw piano laat controleren door een expert en dat er een conclusie uitkomt dat uw piano alleen gestemd hoeft te worden. Alleen maar fijn, want dat scheelt weer een hoop in de portemonnee. Bij Evert Snel, een pianowinkel, kunt u terecht voor het restaureren en onderhouden van uw piano. Het team van experts werkt transparant met u samen zodat u zich betrokken voelt tijdens het hele proces.

https://www.evertsnel.nl/