S Pat
Image default
Electronica en Computers

Wilt U Weten hoe U de Beste Computer Koopt?

 

In de 21e eeuw neemt de computertechnologie een hoge vlucht. Mensen kunnen nu online geld verdienen, studeren en seminars organiseren, waar je ook bent. In dit verband kan een goede computer u helpen veel taken met gemak uit te voeren. Daarom is het van vitaal belang iets te weten over hardware en hoe u de beste computer voor u koopt. Hier is onze gids.;

Besturingssysteem:

Het is te vinden in alle computers, ongeacht de generatie computer die u gebruikt. Het helpt om uw computersysteem efficiënt te laten werken en maakt uw werk sneller en gemakkelijker. Dergelijke besturingssystemen zijn onder meer Windows, Apple’s MaCOS, Chrome en Linux.

Van alle besturingssystemen is Windows het beste omdat het compatibel is met alle Microsoft-software, zoals Microsoft Windows, Microsoft Word, Microsoft Excel. Deze softwareprogramma’s helpen gebruikers documenten te maken met Microsoft Word, presentaties voor te bereiden met Microsoft PowerPoint, enz.

Aarzel niet om een computer te kopen met Windows als besturingssysteem. Apple’s MaCOS is beter voor Apple gebruikers, het werkt goed, maar niet vergeleken met WINDOWS. Chrome OS is beter voor het besturen van verschillende taken met behulp van een webbrowser.

Besturingseenheden (CPU’s):

Dit is zeer belangrijk in een computer omdat het alle verwerkingseenheden bestuurt die de intel processors zoals Core i3, Core i5, Core en i9 zijn, en ook de AMD processors die de volgende bevatten, de 3e generatie computer, de 4e generatie, en de 6e generatie.

De minste onder hen is de Core i3 die minder is dan i5 in termen van operationele taken, evenzo, de i5 is minder dan de Core i7. De beste van allemaal is de i9, omdat deze een grotere ruimte, grafische voorzieningen, groter RAM-geheugen, en andere functies heeft. Het verschil tussen Intel en AMD is de grafische weergave en de documentvoorbereiding. Intel is goed voor de voorbereiding van documenten en AMD is goed voor het grafisch ontwerpen.

Grafische kaart:

Dit is ook zeer belangrijk om te overwegen voordat u een computer koopt. Het is goed om te weten of de computer een grafische kaart heeft, vooral voor een fotograaf die beelden van de computer moet verzamelen. Dit helpt om de machine te beschermen tegen opslag. Het wordt ook wel de discrete kaart genoemd en maakt het ook mogelijk om klassieke HD-films te bekijken en casual games te spelen.

RAM:

De term “RAM” betekent willekeurig toegankelijk geheugen. Het is een essentieel onderdeel van uw computer. Zonder voldoende RAM kunt u bepaalde programma’s niet uitvoeren. Als u vaak grote programma’s moet draaien, of spelletjes moet spelen, dan moet u ten minste 16Gb RAM installeren.

Het RAM is een harde schijf die op het moederbord van de computer kan worden gesoldeerd, probeer dat ook te weten. Als het gesoldeerd is, betekent het dat het niet kan worden opgewaardeerd, dit wetende zal u toelaten om uw keuze te maken over het al dan niet kopen van een computer waarvan de RAM gesoldeerd is en de voordelen kennen achter het al dan niet gesoldeerd zijn van de RAM van uw machine.

Opslag:

Als het op computeropslag aankomt, is meer vaak beter. Een grotere opslagcapaciteit kan de efficiëntie van uw computer helpen verbeteren, omdat u dan meer bestanden en programma’s bij de hand kunt houden. Bovendien kan een grotere opslagcapaciteit ook helpen om uw gegevens te beschermen tegen beschadiging of verlies.

Het is echter belangrijk om een evenwicht te vinden tussen opslagcapaciteit en kosten. Voor de meeste gebruikers is een opslagcapaciteit van 256 GB meer dan voldoende. Meer dan dat is meestal niet nodig, tenzij u specifieke behoeften hebt die een grotere opslagcapaciteit vereisen.

Controleer op poorten:

Zoals elke computergebruiker weet, zijn USB-poorten essentieel voor het aansluiten van externe apparaten. De meeste computers worden geleverd met ten minste één USB-A-poort, wat het standaardtype USB-poort is. Steeds meer apparaten maken echter gebruik van de nieuwere USB-C-standaard. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw computer ten minste één USB-C-poort heeft.

Daarnaast hebben veel microfoons een 3,5mm microfoonaansluiting nodig om te kunnen werken. Hoewel de meeste computers dit type aansluiting hebben, beginnen sommige nieuwe modellen deze aansluiting weg te laten. Daarom is het belangrijk om te controleren of uw computer een 3,5mm-microfoonaansluiting heeft voordat u een microfoon koopt.

Conclusie:

Nu u de bovenstaande punten hebt begrepen, kunt u de computer kiezen die u bevalt op basis van de criteria voor hardware. Een betere aanbeveling is de matebook 16s intel 12 gen van Huawei. Deze computer bevat alle kwaliteiten van een goede computer, want hij heeft een intel core i9-12900H processor, ruimte voor ongeveer 16Gb LP00R5 4800Mhz dual generation channel geheugen en 1TB NVMe pcle 550 solids, en een intel Iris Xe graphics voor de graphics. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.