S Pat
Image default
Electronica en Computers

Tips voor het kopen van een goede ventilator

Tips voor het kopen van een goede ventilator

Bij het kopen van een goede Ventilator komt veel kijken en daarom hebben wij een aantal tips om de zoektocht wat makkelijker te maken. Je kunt het beste voor een hoog vermogen kiezen, want deze hebben vaak een groter bereik in het afkoelen van een ruimte. Echter is het natuurlijk wel ook fijn als hij over verschillende standen beschikt. Met 20 graden wil je een fris briesje in huis, maar boven de 30 graden mag hij wel power geven dat het net een windmachine is. Ook is het handig als hij de lucht in verschillende richtingen kan plaatsen. Zo voorkom je dat de ene kant koud is en de andere kant warm. Het verspreiden van de lucht zorgt er juist voor dat je hele ruimte een stuk koeler is en dat je geen verschil voelt op welke plek je ook zit. 

De luxere ventilatoren beschikken naast links en rechts vaak ook over de functie om de lucht naar boven en beneden te blazen. Als je budget genoeg hebt dan is dit zeker een aanrader. Deze functie wordt neigen genoemd door de meeste fabrikanten. Daarnaast moet je kijken wat voor jou het beste is in de ruimte. De plafondventilator is erg handig voor de kleinere ruimtes. Echter is de ventilator op een statief juist weer wat handiger voor de grotere ruimtes.

Kies voor verfijning

Bij 5top zijn wij van mening dat als je budget hebt je dat ook moet kunnen besteden. De verfijning die het oplevert weegt zeker op tegen de extra kosten. In de meeste gevallen gebruik je een ventilator tientallen jaren, want het is zeker niet nodig om ieder jaar een andere te kopen als je hem goed onderhoud. Een hoger vermogen zorgt vaak ook voor meer geluid. Echter zijn er ook modellen die hier speciale techniek hebben die ervoor zorgt dat het geluid een stuk minder is. Je hoort wel degelijk het verschil tussen een goedkope en een duurdere ventilator.