S Pat
Image default
Sport

Je eigen yogaklas geven? Volg een opleiding!

Ben jij regelmatig op jouw yoga-matje te vinden? Hou je ervan om beweging en ademhaling samen te brengen door middel van asana’s? En lijkt het jou wel wat om les te geven in yoga? Dan is het misschien wel interessant om een opleiding tot yogadocent te volgen. Als je al wat langer bezig bent met het beoefenen van yoga, dan heb je misschien wel eens gedacht over het volgen van een erkende opleiding. Een opleiding is handig als je van plan bent om in de toekomst les te gaan geven.

Waarom een yoga opleiding volgen?

Het hebben van een goede basis is bij het lesgeven ontzettend belangrijk. Door een opleiding te volgen zul je theoretische kennis over de yogafilosofie opdoen waar je later veel aan zult hebben. Daarnaast zul je na het volgen van een opleiding in staat zijn om de kennis over te dragen aan je leerlingen. Het leren toepassen van de theorie zal ertoe leiden dat je een goede yogadocent zal worden. Tijdens de opleiding leer je hoe je mensen kunt helpen bij het correct uit voeren van de houdingen. Dit is een belangrijk onderdeel bij het lesgeven.

Yoga is een levenswijze

Yoga gaat over zelfontwikkeling. Een reis in jezelf. Als je anderen mensen wilt helpen is het handig als je zelf al enige ervaring hebt. Daarom wordt er tijdens een opleiding ook veel gekeken naar het individu. Je eigen ontwikkeling staat centraal, zodat je straks bij het lesgeven een sterke basis hebt ontwikkeld in jezelf.

Yoga

Verdieping van je eigen practice

Als je erover denkt om yogadocent te worden, dan beoefen je waarschijnlijk zelf al een hele tijd yoga. Door een opleiding te volgen zul je merken dat je in je eigen yoga practice meer verdieping zult ervaren. Dat is altijd mooi meegenomen, of je nou uiteindelijk les gaat geven of niet.

Yoga is voor iedereen

Een misvatting over yoga is dat je er supergoed in moet zijn om yogadocent te kunnen worden. Dat is dus niet zo. Ook al ben je niet zo lenig of een superyogi, je kunt nog steeds les geven en iets betekenen voor andere mensen. Niemand is perfect en ieder lichaam is anders. Dat is het mooie van yoga.

Het avontuur aangaan

Ook als je niet zeker bent of je les wilt gaan geven, is het volgen van een yoga opleiding een prachtige ervaring. Het zal een mooie aanvulling zijn op de yoga ervaring die je al hebt. Je zult merken dat je persoonlijke ontwikkeling erop vooruit zal gaan. Tijdens de opleiding zul je veel aan zelfreflectie doen. Dit zal soms leiden tot moeilijke momenten, maar daar wordt je uiteindelijk alleen maar sterker van.