S Pat
Image default
Woningen

Tips en tricks hoe je olijfgroen in huis kunt gebruiken

Ben je toe aan verandering in huis en ben je opzoek naar een mooie en goed te combineren muur kleur? In dit artikel vertel ik wat tips en tricks over de kleur olijfgroen. Je kunt deze kleur namelijk heel goed gebruiken in huis en de kleur is goed te combineren met veel andere elementen die je huis levendig zullen maken. Olijfgroen is een kleur die in je in veel verschillende soorten contrasten en tinten kunt krijgen. Dat maakt het ook erg leuk om mee te combineren. De kleur geeft vooral veel rust en je kunt er veel sferen mee creëren. Hieronder zet ik een paar tips. 

Tinten, tips en combinaties.

Olijfgroen heeft van originele kleur een iets wat gelige tint. Dit komt omdat de officiële olijfgroene tint ook uit het nummer 6003 bestaat. Deze tint heeft een gele ondertoon, maar olijfgroen kun je in veel verschillende tinten krijgen. Je hebt zelfs olijfgroene kleuren die meer naar het bruin neigen en worden daarom ook zelfs olijfbruin genoemd. Hoe kun je olijfgroen combineren? Hier zijn een aantal tips: 

  • Je kunt de kleur combineren met neutrale tinten zoals wit, bruin en zwart om een natuurlijke look te creëren. 

  • Wanneer je de kleur met een paar complementaire kleuren combineert zoals rood en geel, kun je het olijfgroene juist accentueren. 

  • Laat je badkamer of slaapkamer verjonging uitstralen door hier olijfgroen in te gebruiken.

  • Olijfgroen kan een hele fijne sfeer geven wanneer je deze combineert met traditioneel hout.

  • Planten in de kleur olijfgroen kunnen de kamer verlichten van angst en geven een rustige en fijne sfeer.

  •  Kies ervoor om juist de meubels in een olijfgroene kleur te schilderen of te kopen en laat het als een neutrale kleur dienen. 

Ben je toch geen fan van olijfgroen? Dan zijn er zat andere mooie kleuren die je kunt gebruiken in huis. Je leest het allemaal op de website van Huis-Inrichten.com