S-pat

Prachtig schakelmateriaal van Niko vind je bij Installatievakwinkel

Dimmers

Met een dimmer kunt u de lichtsterkte van een lamp regelen. Niet enkele type verlichting is daarvoor geschikt. Een traditionele dimmer zal meestal niet met led-verlichting functioneren. Ook met een spaarlamp hoeft een dimmer niet altijd te werken. U moet er telkens voor zorgen dat u de juiste dimmer voor het juiste type verlichting heeft. Vraag de Niko dealer om advies. Ook een dimmer kan verlichting hebben, om gemakkelijker gevonden te kunnen worden.

 

Niko, het merk voor schakelmateriaal

 

Niko schakelmateriaal omvat stopcontacten, schakelaars en dimmers. Men kan deze componenten indelen in in- en opbouw. Bij inbouw of weggewerkt wordt er een ruimte gemaakt in de wand waar, afgezien van een afdekplaat en de schakelknop, het schakelelement in past. Het enige wat bij inbouw zichtbaar blijft, is de afdekplaat en de schakelknop. Bij opbouw steekt de gehele schakelaar uit de wand. Alle hier genoemde componenten zijn als in- en opbouw te krijgen. Hoewel we stopcontacten, schakelaars en dimmers apart behandelen, zijn ze ook gecombineerd in een blok en in diverse configuraties te krijgen.

 

Stopcontacten

Er bestaan stopcontacten met en zonder randaarde, enkele en gegroepeerde stopcontacten, met en zonder beschermingsafsluiters, met en zonder kinderbeveiliging, met en zonder deksel. U kunt gegroepeerde stopcontacten krijgen tot 4 eenheden. Een stopcontact met beschermingsafsluiters lijken de gaten gesloten, maar die openen als je er een stekker in drukt. Bij een kinderveilig stopcontact moet met de stekker een afdekplaatje gedraaid worden, voordat die erin kan worden gestoken. Stopcontacten met deksel worden vaak buiten gebruikt, opdat er geen water en vuil in komt. Naast stopcontacten waar u elektrische apparaten op aansluit zijn, biedt Niko ook schakelmateriaal met ingebouwde USB-laders. Met een dergelijk aansluiting kunt u bijvoorbeeld een mobiele telefoon opladen.

 

Schakelaars

Schakelaars kunt u in enkele en gegroepeerde vorm krijgen, tot drie eenheden. Een tweevoudige is bijvoorbeeld handig bij een plafondfan met verlichting. Met een schakelaar wordt de fan aan- en uitgezet en met de andere de verlichting. Een schakelaar kan verlichting hebben, opdat die dan gemakkelijker wordt gevonden. Of kan een indicator hebben, die aangeeft of de schakelaar in de aan-stand staat. De meest gebruikte is wissel- of tuimelschakelaar. Niko schakelmateriaal omvat verder trek-, tijd-, draai-, rolluikschakelaars en drukknoppen.

 

https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal/niko
S-pat

Waarom is de geberit up320 zo goed?

Voordelen van een Geberit Up320

Het gebruiken van een Up320 als Wc-element kent een aantal voordelen. Een Up320 is in vrijwel iedere bouwsituatie makkelijk in te bouwen. Doordat het makkelijk in te bouwen is, kost de installatie weinig tijd. Verder is de Up320 een complete set, waardoor het direct geplaatst kan worden. Verder is de Up320 is er een stroom- en wateraansluiting aanwezig. Met deze aansluitingen is de Up320 voorbereidt op een luxe afwerking. Ook kun je bij de Up320 een touch free frontbediening installeren.

 

Een Geberit Up320 kopen

Een Geberit Up320 kopen kan bij veel verschillende aanbieders kopen. Je kunt onderscheid maken tussen de online- en winkel aanbieders. Bij de online aanbieders kun je een Up320 kopen, waarna die meestal de volgende dag wordt thuis bezorgd. Bij de winkel aanbieders kun je denken aan bijvoorbeeld een bouwmarkt. Het voordeel van een Up320 kopen bij een bouwmarkt is dat je de Up320 direct mee kan nemen. Ook kun je bij een bouwmarkt direct een medewerker aanspreken voor advies. Bij een online aanbieder is dit iets onpersoonlijker door bijvoorbeeld een chat of telefoontje. Wel is het vervoeren van de Up320 vanaf de bouwmarkt naar je huis lastig. Zo heeft elke methode voor het kopen van een Up320 haar voor- en nadelen. Het is belangrijk dat je zelf een keuze maakt, die goed bij u past.

 

Wat is een Geberit Up320

Een Geberit Up320 is een wc-element met reservoir. Een wc-element regelt de werking van je toilet. Het reservoir beschikt over een aantal goede eigenschappen. Je kunt ervoor kiezen om de wc-direct na te laten spoelen. Het voordeel hiervan is dat het erg hygiënisch is. Doordat het frame boorgaten heeft van negen millimeter, is het geschikt voor bevestiging aan de houtskeletbouw. Verder kan een laag toilet ook stabiel aan het frame worden bevestigd, doordat het frame is voorbereid voor ophanging op wc-keramiek met een klein contact oppervlak.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/geberit-up320-duofix-compleet-wc-element-incl-inbouwreservoir-voor-hangend-toilet-afmetingen-112x50x12-cm-111-308-00-5