S Pat
Image default
Bedrijven

Wat is een sfeerhaard?

Een sfeerhaard is een haard op elektriciteit, het past helemaal bij de tijd van nu. In de haard zitten verwarmingselementen waardoor er dus toch warmte vanaf komt zonder dat er gebruik gemaakt wordt van echt vuur, de vlammen die te zien zijn worden gecreëerd door LED lichten. 

Sfeer

Een sfeerhaard creëert sfeer in een woning, een haard straalt rust uit en is dus perfect voor in een woonkamer, slaapkamer of op kantoor. Er zijn veel verschillende sfeerhaarden en ze kunnen op maat gemaakt worden. Het is ook mogelijk om uw eigen ontwerpen te laten ontwikkelen. Hierdoor kunt u de juiste sfeer creëren. 

Verwachtingen

Doordat de sfeerhaard alleen elektriciteit nodig heeft is het makkelijk deze aan te sluiten op elke gewenste plek, de enige benodigdheid is een stopcontact. De haart kan tot 28 graden celsius verwarmen en zorgt voor rust. De sfeerhaarden kunnen worden ingebouwd in een cinewall wat ervoor zorgt dat ze mooi zijn weggewerkt en opgaan in het interieur. 

Warmte

In een sfeerhaard zitten warmte elementen, deze zorgen ervoor dat de sfeerhaard warmte afgeeft. Om deze te laten werken is er alleen elektriciteit nodig, omdat er geen hout of gas nodig is kan de warmte snel verspreidt worden. Hoeveel warmte een sfeerhaard afgeeft kunt u zelf instellen, dit kunt u doen door middel van de bijgeleverde afstandsbediening of als deze er niet is op het paneel aan de zijkant van uw sfeerhaard.

Verbruik

Omdat een sfeerhaard werkt op elektriciteit verbruikt deze energie, gelukkig zijn de sfeerhaarden heel zuinig wat betreft energieverbruik. Dit werk dus als een win win situatie, het is beter voor het milieu en voor de portemonnee. Bij het verwarmen heeft de sfeerhaard 750 tot 1500 WATT nodig bij de hoogste stand, hierbij verwarmt de haard tot 28 graden celcius, de kosten liggen hierbij gemiddeld op €0,33 per uur. Als de verwarming niet gebruik wordt kost het slechts €0,01 per vier uur.