S Pat
Image default
Dienstverlening

Waarom goede verlichting van essentieel belang is voor sporters

Een goed verlicht sportveld is van cruciaal belang voor de veiligheid en het spelplezier van de sporters. Maar wat zijn de belangrijkste kenmerken van goede LED-verlichting voor voetbalvelden? In deze tekst zullen we de belangrijkste kenmerken van goede LED-verlichting bespreken en uitleggen waarom het belangrijk is om de kwaliteit van de verlichting van uw sportveld regelmatig te controleren en te verbeteren waar nodig.

Eigenschappen van goede LED-verlichting voor voetbalvelden

Goede LED-verlichting voor voetbalvelden moet aan verschillende eisen voldoen om spelers een optimale ervaring te bieden. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Lichtopbrengst die hoog is: Om het hele veld goed te verlichten moet de LED-verlichting een hoge lichtopbrengst hebben. Voor trainingsvelden moet de verlichtingssterkte minimaal 200 lux zijn en voor wedstrijdvelden 500 lux.
  • Gelijkmatige lichtverdeling: De LED-lampen moeten zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het licht over het hele veld. Dit voorkomt donkere en lichte plekken en vermindert verblinding voor de spelers.
  • Kleurtemperatuur: Om een sportveld te verlichten moet de kleurtemperatuur van LED-verlichting tussen de 4000K en 6000K zijn. Hiermee ontstaat een helder en natuurlijk licht, zodat de bal en spelers goed weer worden gegeven.
  • Dimbaarheid: Voor trainingen en wedstrijden is het belangrijk dat de LED-verlichting dimbaar is, zodat deze aangepast kan worden aan de specifieke behoeften.
  • Energiezuinigheid: LED-lampen verbruiken tot 50% minder energie dan traditionele lampen. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een verminderde belasting van het milieu.
  • Lange levensduur: LED-verlichting gaat langer mee dan traditionele verlichting, waardoor deze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Goede sportveldverlichting is van essentieel belang voor de veiligheid en het spelplezier van de sporters. Het is daarom belangrijk om te controleren of uw sportveld voldoende verlicht is en of de verlichting op de juiste plaatsen is geïnstalleerd. Wellicht kunt u nog flink besparen als u een overstap maakt naar professionele, moderne LED verlichting. Heeft u interesse? Dan komt de LED specialist van LED Design Holland graag eens bij u langs om te zien wat voor uw sportvereniging de beste optie is.

https://www.leddesignholland.nl/