Een avontuur in de Ardennen beleven

De Ardennen is een plek waar je genoeg avontuur kan beleven. Het prachtige groene landschap van de Ardennen trekt zich mijlen ver uit en er is genoeg te beleven. Voor iedere natuurliefhebber en avontuurlijke activist is de Ardennen een waar paradijs. Van bergklimmen, raften tot mountainbiken voor een avontuur ga je naar de Ardennen. Hieronder gaan we een aantal avontuurlijke activiteiten benoemen die je kan doen wanneer je de prachtige bossen van de Ardennen bezoekt. Lees dus snel verder!

Avontuur in de Ardennen

De Ardennen staat bekend om haar prachtige groene en mijlenverre landschap. In de Ardennen kan je echt even verliezen in alle activiteiten die er te doen zijn. Van rust tot avontuur in de Ardennen het kan er allemaal. Wat je ook zoekt de Ardennen is de perfecte plek om een dag, weekend of weekje vol te krijgen.

Avontuurlijke activiteiten in de Ardennen

Voor avontuur kan je dus de Ardennen bezoeken. Je kan urenlang verdwalen in de bossen van de Ardennen. Van wandelen tot extreem mountainbiken en raften in de natuur van de Ardennen, het kan er allemaal. Voor je op pad gaat in de Ardennen is het altijd aan te bevelen om een kaart van het gebied te kopen of te downloaden. Dit doe je zodat je zeker weet dat je de prachtige plekken in de Ardenne vindt. Je kan de verschillende bospaden pakken om avontuurlijk te mountainbiken of je gaat raften door de wilde rivieren van de Ardennen.

https://indardennen.be/activiteiten/avontuur-plezier/
S-pat

De meest schilderachtige routes in Spanje

Het maakt niet uit waar je bent en welke tijd van het jaar het is: het is nooit te laat om in de auto te stappen en naar het prachtige landschap van Spanje te rijden. Laat het avontuur maar beginnen!

Het Spaanse landschap is rijk en gevarieerd. Het is niet alleen zon, duinen en diepe zee. Pak je koffer in, stap in de auto, volg de vibe en geniet van onderstaande routes.

Pak je auto in met jouw benodigdheden, volg je intuïtie en kijk waar je eindigt. Voor degenen die van lange routes houden: dit zijn de beste 4 routes van Spanje.

4 schilderachtige wegen in Spanje

Ruta de la Plata: Extremadura – Castilla y León

De snelweg Ruta de la Plata lijkt op de Amerikaanse Route 66. Wat betekent de naam van deze route? Het betekent ‘weg van zilver’ in het Nederlands. Deze naam komt van de Romeinen, die deze route tussen Mérida en Astorga gebouwd hebben. Je kunt er genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft. Het prachtige Ruta de la Plata brengt je langs Oviedo, Benavente, Zamora, Plasencia, Cáceres, Zadra en Sevilla.

Costa da Morta: Galacia

De Costa de la Muerte (wat ‘Kust van de Dood’ betekent in het Nederlands) is één van de meest mooie wegen in het noorden van Spanje. De gedachte achter deze naam zit hem in het intense gevaar van de bergachtige kliffen. Er wordt gezegd dat veel vissers en andere mensen het leven gegeven hebben in de zee naast deze route. Vele boten zijn ten onder gegaan. Sinds de 19e eeuw staat deze route vol vuurtorens. Cabo Vilán or Finisterre is één van de meest bezochte vuurtorens langs deze route.

Costa Brava: Lloret de Mar – Tossa de Mar

De Costa Brave is één van de meest populaire routes en loopt tussen Lloret en Tossa del Mar. Deze prachtige inhammen kun je niet negeren. Ga en ontdek ze. Vergeet niet om foto’s te maken van deze prachtige omgeving vol dennenbos, kastelen en forten.

Ruta de los Pueblos Blancos: Andalucía

Deze route is fantastisch. Hij loopt door 19 verschillende dorpjes in de provincies Cádiz en Málaga. Je kunt de prachtige bloemen op de balkonnetjes van de huizen, het groen van Andalusië en de mooie uitzichten niet negeren. Als je van extreme sporten houdt (zoals paragliden): de combinatie van deze sporten en het uitzicht hier maakt de ervaring onvergetelijk.

We weten allemaal dat het huren van een auto je in Spanje meer vrijheid geeft. Je kunt veel meer doen in de tijd dat je er bent. Het kost ongeveer €46,- per dag om een auto te huren in Spanje. De meest betaalbare verhuurbedrijven zijn Delpaso en Centauro.

Als je een auto huurt in Spanje is het belangrijk om te onthouden dat je aan de rechterkant van de weg moet rijden. Negeer de maximale snelheid niet en gebruik je telefoon niet tijdens het rijden.

https://www.autospanje.nl/

Romantische oorden voor twee

Een individuele rondreis door Tanzania, dat is nog eens een ervaring om nooit meer te vergeten. En waar kun je die reis nu beter boeken dan bij All over Tours, dé expert als het om authentieke, kleinschalige en exclusieve vakanties gaat.

Tanzania heet officieel Verenigde Republiek Tanzania. De naam is een samenstelling van Tanganyika en Zanzibar. Dit zijn de twee voormalige landen die nu Tanzania vormen. De hoofdstad is Dodoma en er zijn bijna 54 miljoen inwoners. Toeristische highlights zijn onder andere Afrika’s hoogste berg de Kilimanjaro, het Lake Manyara wildreservaat met flamingo’s en de krater Ngorongoro. Bij de Tanzania-trips van All over Tours gaat het niet om massa hotels en shopdagjes. Wél centraal staan de adembenemende, ongerepte natuur, de oorspronkelijke cultuur, luxe, kleinschalige lodges en de meer dan gastvrije bewoners. All over Tours regelt je Tanzania reis van A tot Z.

Ontdek de parels

Iedereen die er een keer is geweest, zal het beamen: een individuele rondreis Zuid-Afrika blijft je altijd bij! Het indrukwekkende Kaapstad, de spannende safari’s, de smakelijke gerechten en bijpassende wijnen: het zijn stuk voor stuk ervaringen die een diepe indruk zullen maken.

Zuid-Afrika is het zuidelijkste land in Afrika. De oppervlakte is 1.219.912 km². Omringende landen zijn Swaziland, Mozambique, Zimbabwe, Botswana en Namibië. Om je nu alvast in Zuid-Afrikaanse sferen te brengen, heeft All over Tours een aantal voorbeeldreizen online gezet. Een nostalgische trein- en autoreis, een ultieme selectie van dit contrastrijke land en een bed & breakfast fly-drive langs vele hoogtepunten. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Als je klikt op een van de opties, lees je meer details en een planning van dag tot dag. En als je denkt “Dit is mijn reis!”, dan kun je online een reisvoorstel aanvragen. Vind je het prettiger een medewerker te spreken, bel dan met nummer +31 713 31 90 34.

https://www.allovertours.nl/