S Pat
Image default
Woning en Tuin

Steeds meer mensen kiezen voor een laminaatvloer

Enkele tientallen jaren geleden was het nog heel gebruikelijk dat er tapijt als vloerbedekking werd gelegd in de meeste vertrekken van een woning. Dit was lekker warm en zacht en dat werd door veel mensen gewaardeerd. Over andere vormen van vloerbedekking werd in veel gevallen niet eens nagedacht. Maar de tijden zijn veranderd. We willen minder tijd besteden aan het schoonmaken van het huis en dan is tapijt toch best wel lastig. Het stofzuigen neemt veel tijd in beslag en de kans op vlekken en verkleuringen is groot. Alternatieven zijn dan ook sterk in opmars.

Laminaat is onderhoudsarm en praktisch

Een laminaat is een prima alternatief voor tapijt in een vertrek. Je kunt dit gebruiken voor zowel een woonkamer als een studeerkamer of een slaapkamer. Laminaat heeft als groot voordeel dat het gemakkelijk schoon te maken is en dat je daar dus niet al te veel tijd aan hoeft te besteden. Stofzuigen of vegen is een koud kunstje, waarna je de vloer eens in de zoveel tijd met een sopje met speciaal voor laminaat geschikt schoonmaakmiddel kunt reinigen . De vloer ziet er binnen een paar uur weer uit om door een ringetje te halen. Geen slijtplekken op de loopvlakken, geen lelijke vlekken die je niet meer weg krijgt. Kortom, een laminaatvloer heeft alleen maar voordelen.

Jarenlang woonplezier

Van een laminaatvloer heb je jarenlang plezier. In tegenstelling tot vloerbedekking slijt het veel minder snel. Je hoeft je niet na een paar jaar al te gaan ergeren omdat de kwaliteit van de vloer erg achteruit gaat en hij niet meer mooi is. Als je met enige regelmaat schoonmaakt is er weinig aan de hand en kun je vele jaren onbezorgd genieten van je mooie laminaatvloer.

https://www.parket-winkel.be