De kosten van een piano restaureren varieert bij iedere piano

Een van de meest cruciale doorslaggevende factoren voor mensen bij het beslissen of ze een piano restaureren of niet, is de prijs. U wilt natuurlijk weten of het werkelijk het geld waard is om uw antieke piano te restaureren. Het is belangrijk om te weten of u niet teveel geld kwijt bent met het herstellen dan wanneer u een nieuwe piano koopt. Iedere piano heeft verschillende vervangingsonderdelen nodig en heeft verschillende vereisten voor de afwerking. Het wordt daarom altijd aangeraden om eerst in contact te komen met een specialist voordat u de knoop zelf doorhakt. Zelfs een piano die veel vervanging nodig heeft, is vaak nog steeds goedkoper dan een nieuwe.

Niet alle piano’s zijn het restaureren waard

Het verschil tussen een handgemaakte en een massa geproduceerde piano is essentieel om te weten wanneer u erover nadenkt om uw piano te restaureren. De prijs van een handgemaakte piano is meestal een stuk duurder dan een massa geproduceerde piano. Daarmee verhoogt een antieke gerestaureerde piano aanzienlijk in waarde dan een massa geproduceerde piano. Dit heeft uiteindelijk allemaal te maken met de tijd en het vakmanschap dat achter een handgemaakte piano schuilt.

Blaas uw piano nieuw leven in

Een piano restaureren kan op verschillende niveaus en met verschillende eindresultaten. Het doel is uiteindelijk om uw piano aanzienlijk meer jaren mee te laten gaan, maar daarvoor hebben niet alle piano’s een grondige restauratie nodig. In sommige gevallen kan het voorkomen dat u uw piano laat controleren door een expert en dat er een conclusie uitkomt dat uw piano alleen gestemd hoeft te worden. Alleen maar fijn, want dat scheelt weer een hoop in de portemonnee. Bij Evert Snel, een pianowinkel, kunt u terecht voor het restaureren en onderhouden van uw piano. Het team van experts werkt transparant met u samen zodat u zich betrokken voelt tijdens het hele proces.

https://www.evertsnel.nl/
S-pat

Bij de opkoper van platen koop je de meest uiteenlopende platen

Bij de opkoper van platen kan je terecht met de eventueel platen die jij nog thuis hebt liggen. Vroeger werd en natuurlijk muziek gemaakt met platen en tegenwoordig wordt alles digitaal gedaan door middel van streaming diensten, zoals Spotify en AppleMusic. Maar de tijd van de platen is er helemaal uit. Maar zeg niet helemaal, want er zijn zeker nog mensen die het leuk vinden om op de ouderwetste manier de muziek aan te zetten door gebruik te maken van platen die je aansluit op een lp speler en de muziek zelf kunt bedienen door middel van een speler. Helaas zijn de platen niet meer echt in omgang, maar de opkoper van platen zorgt ervoor dat er nog wel een aanbod beschikbaar is waar je de platen kunt aanschaffen. De opkoper van platen heeft veel interesse in alle platen die er nog zijn en mocht je dus een plaat hebben die je wilt verkopen, dan zal de plaat worden opgekocht. 

Geld voor de platen

Je kunt dus nog een hoop geld ontvangen voor de platen die je thuis hebt liggen, want de opkoper van platen heeft hier veel interesse in. Maar het is wel afhankelijk van het soort platen die je ebt. Heb je bijvoorbeeld nog een plaat liggen van een bekende band zoals de Beatles, dan zal je daar een hoger bedrag voor krijgen dan wanneer je een plaat hebt van een onbekende zanger of band. Dat neemt niet weg dat je deze niet kunt verkopen, maar je merkt hierin zeker een verschil in de prijs. 

Platen kopen

Wanneer je niet de platen wilt verkopen aan de opkoper van platen, maar van de opkoper van platen juist een plaat wil kopen dan is dat zeker mogelijk. Van veel bekende en onbekende zangers en bands zijn platen beschikbaar. Op de website kan je een kijkje nemen tussen alles wat er wordt aangeboden. Ook kan je zoeken op een artiest en het jaartal. Ook kan je hier benodigdheden bij aanschaffen, zoals een speler en schoonmaakmiddelen.