De historie van rode lingerie

Het dragen van lingerie gaat verder terug dan de meeste mensen zullen denken.  De eerste onderbroek werd namelijk al zo’n 4000 jaar geleden gedragen. Deze werd toen alleen door mannen gedragen en was gewoonweg een lange linnen strook tussen de benen en taille. De eerste BH werd zelfs 4500 jaar geleden gedragen op Kreta. Dit werd toen vooral gedragen door de atleten om het wiebelen van lichaamsdelen tegen te gaan. Ondergoed werd in die tijd dus puur gedragen voor praktische redenen of beschermen. Voor het dagelijks leven werd geen ondergoed gedragen. Lingerie was er toen dus totaal niet voor de uitstraling, maar puur voor het praktische aspect.

De opkomst van lingerie voor schoonheid

Pas in de 16e eeuw begonnen vrouwen te beseffen dat lingerie ook kon worden ingezet om schoonheid te benadrukken. Vanaf de 16e eeuw gingen vrouwen strakkere kleding dragen. Zo is een korset bijvoorbeeld een goed voorbeeld van het inzetten van lingerie om bepaalde vormen te benadrukken. In de loop van de jaren is het korset verdwenen en is de BH hiervoor in de plaats gekomen. Met name omdat de BH een stuk praktischer was.

Waarom rode lingerie?

Rode lingerie is in opkomst gekomen door het rood dat geassocieerd word met prostitutie. De rode kleur komt voort uit het kaarslicht en olielampen. In de veertiende eeuw was dit de vorm van belichting die gebruik werd bij prostitutie. De rode kleur heeft dus altijd zijn associatie gehad met prostitutie en tegenwoordig meer met gewoon sexy rode lingerie.

 

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/rode-lingerie/

Witte t shirts goedkoop voor in je kledingkast

Iets wat iedereen in zijn of haar kledingkast heeft liggen is één of meerdere witte t shirts goedkoop. Vreemd is het ook niet want de perfect basic kan je aandoen voor haast elke gelegenheid. Of je nu gaat terrassen, feesten, werken of naar school moet. Met een wit shirt zit je altijd goed. Een wit t shirt is echt een onmisbaar item in de kledingkast van iedere mens. Ze vallen vaak goed en je ziet er altijd goed uit. Hieronder lees je meer over deze mooie en perfect basic!

Een abonnement op witte t shirts is vrij goedkoop

Je kan een abonnement nemen op witte t shirts voor een goedkoop prijs en zelfs van hoge kwaliteit. Als je er voor kiest om een abonnement te nemen op goedkope witte t shirts dan kan je de frequentie en pasvorm kiezen. Het witte shirt abonnement is ideaal voor wanneer je meerdere witte t shirts wilt. Witte t shirts worden nu eenmaal snel vies en kunnen gaan verkleuren. Het verkleuren komt vaak door overmatig zweten. Dan wordt het shirt bij de oksels vaak geel en dan kan je het witte t shirt niet meer echt gebruiken. Nu kan je dit met een abonnement op witte t shirts vrij goedkoop oplossen.

Creatief met de perfecte basic

Het mooie aan de perfecte basic is dat je deze met van alles en nog wat kan dragen. Je kan zelfs met speciale verf je eigen unieke wit met kleuren t shirt maken. Als je dus creatief aan de slag wilt kan je de perfecte basic ook nog unieker maken voor je zelf.

https://web-wings.nl/

Welke kleding is belangrijk voor jouw beroep?

Je werkt misschien in een beroep of je gaat binnenkort beginnen met je nieuwe werk en je vraagt je misschien af welke kleding is goed en kan belangrijk zijn om aan te hebben bij het uitoefenen van het beroep. Er zijn veel sectoren waar je in kan gaan werken en elke sector heeft zijn eigen kleding nodig. Stel je gaat bijvoorbeeld bij een bank werken of als advocaat dan zie je vaak dat een maatpak belangrijk is om aan te hebben. Dit om te laten zien dat je betrouwbaar, professioneel en netjes bent. Dit is maar één voorbeeld er zijn veel beroepen die allemaal andere soorten kleding vragen. Verder wordt verteld welke kleding voor een beroep belangrijk is. Niet elk beroep zal beschreven worden maar het kan wel een indicatie geven wat welk werk voor kleding nodig heeft. Er zijn verschillende partijen die de desbetreffende kleding verkopen. Beroepskleding koop je hier bijvoorbeeld. 

Sectoren

Er zijn veel verschillende sectoren waar je te werk kan gaan of je misschien werkt, voordat we gaan kijken naar welke kleding voor welk beroep relevant is, is het goed om te kijken welke sectoren er zijn. Je kan werken of misschien gaan werken in bijvoorbeeld deze sectoren:

 • Media en communicatie
 • Justitie en veiligheid
 • Horeca
 • Logistiek 
 • Gezondheidszorg
 • ICT
 • Transport
 • Onderwijs

Naast deze sectoren zijn er nog wel een paar te noemen maar dit zijn sectoren die wij het meest kennen.

Beroepskleding

Net hebben we al besproken welke sectoren er zijn maar welke kleding is voor jouw beroep belangrijk? Werk je of ga je in de zorg werken dan moet je vaak witte kleding hebben en deze kleding moet sterk en goed wasbaar zijn. Werk je bijvoorbeeld in de bouw dan moet je goed kijken naar de veiligheid en de handigheden die je kleding bied. Zo moet je een helm hebben maar zijn bepaalde zakken in de kleding ook belangrijk voor de tools die je moet gebruiken. Werk je in de horeca dan zal je vaak de kleding aan moeten hebben van het bedrijf en dan is het belangrijk dat je goede schoenen hebt omdat je misschien wel veel moet lopen. Als je chef-kok bent is het relevant om natuurlijk kleding aan te doen die nodig zijn bij het koken. Werk je als brandweerman of politieman is het belangrijk om jouw eigen veiligheid te waarborgen. Zo hebben brandweermannen bepaalde kleding aan die beschermen tegen vuur en andere warmte. Zoals je ziet is voor elke sector en elk beroep andere kleding nodig. Een laatste voorbeeld is als je een rechter bent of wil worden dan moet je een toga aan hebben. Dit is een heel specifiek kledingstuk.

S-pat

Hoe hou je het uit in de kou?

Als de tempratuur buiten rond het vriespunt ligt is dit waarschijnlijk een vraag die wel eens door je hoofd is geschoten. Om je te helpen met het vinden van een antwoord heb ik hier een paar tips voor je bij elkaar gezocht zodat je het niet meer zo koud hoeft te hebben in de winter.

Laten we beginnen bij het begin.

Zorg voor een warme winterjas!

Dit is misschien wel het meest belangrijke. Zonder goede winterjas zal je het, wat je ook probeerd, niet warm hebben.

Heb je zelf nog geen goede winterjas is internet misschien de beste plek om te beginnen te oriënteren naar de soort jas die jij graag wilt hebben.

Begin door gewoonweg winterjassen dames of voor de mannen winterjassen heren in te typen en je bent de eerst komende paar uur wel zoet.

Bekijk op je gemakt een paar modellen die je aantrekken en kijk dan ook gelijk even naar de specificaties. Misschien kan je ook een kladblok naast je houden om achteraf wat onderzoek de doen naar het materiaal om er zo achter te komen.

Let ook op je eetpatroon

Naast het dragen van een warme jas helpt het ook als je je eten afstemt op de koude, winterse, weer.

Hiermee bedoel ik niet alleen dat je voldoende vitamine moet eten maar ook voldoende kolhydraten moet binnen krijgen zodat je lichaam zichzelf warm kan blijven houden.

Mocht je wat inspiratie nodig hebben is het volgende artikel over troost eten in de winter een leuk begin.

Beweeg genoeg!

Wat je vaak ziet is dat zodra het wat kouder word de gemiddelde mens een stuk minder gaat bewegen en sporten. Dit is erg jammer van buiten dan je conditie achteruit gaat krijg je het ook sneller koud.

Het is zelfs zo dat je door sporten je weerstand verhoogd dus wanneer je daarin mindert heb je het niet alleen sneller koud maar word je ook nog eens sneller ziek!

Door het sporten verbeter je de bloedsomloop waardoor het zuurstof makkelijker door je lichaam kan reizen. Hierdoor krijg je het vanzelf warmer.

Dit effect blijft ook werken terwijl je overdag niet aan het sporten bent!

Dus dames en heren, zorg dat je blijft sporten!

Wat heb je hier allemaal geleerd?

Om het allemaal even samen te vatten heb hieronder nog even in het kort een opsomming gemaakt van de punten die we hebben besproken:

 1. Zorg dat je een goede warme winterjas hebt. Zoals je hierboven hebt gelezen is dit essentieel om het niet koud te krijgen tijdens de winter. wanneer je zorgt dat jouw jas op zichzelf al warm genoeg is kost het veel minder moeite je lichaam op tempratuur te houden.
 2. Stem je voedselpatroon af op de winter. Hiermee zorg je dat je lichaam genoeg stoffen heeft waarmee het zichzelf warm kan houden. Dit kan je vergelijken met het brandstof wat een machine nodig heeft om zijn motor te laten draaien.
 3. Sport en beweeg, ook in de winter, genoeg! Hiermee zorg je dat je bloed zijn weg beter, en sneller, door je lichaam kan transporteren en vat je ook minder snel kou.

Succes deze winter!

 

https://bkleder.nl