Waarom is gamen zo populair?

Er zijn veel mensen en vooral jongeren die veel tijd besteden aan gamen. Denk aan populaire games zoals Fortnite, FIFA en Call of Duty. Gamen heeft bij andere generaties een slechte reputatie. Dit omdat er wordt gezegd dat het slecht is voor de gezondheid en dat jongeren minder sociaal contact hebben. Maar is dit allemaal wel zo en waarom is gamen zo populair?

Plezier

Er zijn een aantal belangrijke punten te noemen voor het feit dat gamen zo populair is. Als jongeren wordt gevraagd waarom ze gamen is het algemene antwoord dat het leuk is. Maar wat is er zo leuk aan? Het spelplezier komt door bijvoorbeeld de sociale factor. Zo gamen veel jongeren samen met vrienden of vriendinnen, maar ontmoeten zij ook veel nieuwe mensen door het spelen van games. Dus het argument dat jongeren minder sociale contacten hebben door gamen is eigenlijk niet juist. Deze sociale interactie kan ook door bijvoorbeeld rollen spellen en zo kan je dus als gamer jezelf. Een videogame kan dus ook worden gezien als een uitweg van de realiteit. Je kan doormiddel van games een andere rol aannemen en voor afleiding zorgen. Dit is heel fijn voor bijvoorbeeld jongeren die niet lekker in zijn vel zitten.

Uitdaging

Naast het plezier en de sociale interactie is de uitdaging en competitie ook een factor voor het spelen van games. De uitdaging door moeilijkheid kan ook een educatieve invloed hebben. Zo kan je in games ook puzzels of raadsels oplossen. Maar als je de jongeren hoort dan gaat het vooral om de competitie van een game. Zo wil je bijvoorbeeld zo hoog mogelijk eindigen en wil je winnen. Tegenwoordig is E-sports ook steeds populairder en is er serieus geld te winnen met gamen. Zo zijn er kampioenschappen op tv of op streaming diensten. Op deze streaming diensten zijn ook mensen te vinden die geld kunnen verdienen met het spelen van games. Jongeren kijken ook graag naar goede spelers en hoe deze spelers spelen. Dit allemaal zorgt er ook voor dat gamen erg populair is.

Gezondheid

Eerder werd al gezegd dat gamen niet goed is voor de gezondheid. En daar hebben de mensen ook een punt. Je kan inderdaad beter buiten gaan sporten dan thuiszitten op je stoel. Maar dit is ook van toepassing voor de mensen die acht uur lang op kantoor zitten. Dus hier geld ook voor de gamers dat je soms een pauze moet nemen en je benen even moet strekken. Veder moet je als gamer ook zorgen dat je goed zit achter je scherm. Een goede gaming stoel kan zorgen voor het tegengaan van gezondheidsproblemen. Daarnaast kan een mooie gaming set-up, door een goede stoel, bureau en mooi beeldscherm, ervoor zorgen dat de ervaring van de gamers wordt verbeterd.

S-pat

Mijn eerste jaarboek

Het eerste jaar van je baby is een jaar om nooit te vergeten. Het meest bijzondere jaar van het leven als mama. De tijd gaat zo snel, iedereen zegt het, en het is een cliché, maar het is echt zo waar! Daar kom je pas achter op het moment dat je kleintje geboren is. Van een heerlijk pasgeboren babytje in een jaar tijd naar een ontdekken, misschien zelfs al lopende, dreumes.

Alle hoogtepunten, maar ook alle kleine bijzondere herinneringen zijn zo waardevol om vast te leggen. Niet alleen maar jou als mama, maar ook voor later voor je kindje. Je maakt in het eerste jaar ontelbare foto’s maar hoe bijzonder is het om alles vast te kunnen leggen in één boek. Bijzondere gebeurtenissen omschreven door jou als moeder, eventueel met daar een daarbij horende foto.

 

 

Een leuk cadeau voor de kersverse moeder

Mijn baby eerste jaar boek is een boek dat echt het perfecte cadeau is om te geven aan de mama-to-be, of de kersverse mama. Hierin kan de moeder alle voor haar bijzondere momenten vastleggen door middel van geschreven teksten. Leuk om later terug te kijken, maar ook leuk voor het kindje wanneer deze zelf volwassen is!

Er zijn verschillende types van een mijn eerste jaar boek. Zo zijn er unisex boeken, voor als het geslacht nog niet bekend is, maar je al wel vast dit te-leuke boek cadeau wilt geven. Of wanneer je als mama zijnde het geslacht nog niet wilt weten maar al wel een boek in je bezit wilt hebben. Uiteraard zijn er ook speciale boeken voor jongens en meisjes. Super leuk met leuke kleurtjes!

 

Alle momenten vastleggen

Van het geboortegewicht tot het eerste lachje, tot de eerste echte spuitluier, sommige dingen kun je invullen door middel van voorgedrukte vragen. Deze helpen je een structuur te geven aan je boek. Maar uiteraard is er meer dan voldoende ruimte overgelaten waar jij als moeder je eigen gedachten, gevoelens en bijzondere momenten in kunt vullen. De opbouw van het boek, de combinatie van vragen, open ruimtes voor tekst en ruimte genoeg voor foto’s maken dat je het invullen van dit boek gewoon een heerlijke activiteit gaat vinden.

 
Hoe bijzonder is het om later terug te lezen op welk moment je kleintje voor het eerst omrolde, of zijn eerste stapjes zetten. Wat dacht je van zijn eerste sinterklaascadeaus, de eerste Kerst? Completer dan dit eerste jaars boek vind je het niet!

 
Ben je nog op zoek naar het perfecte cadeau voor een babyshower of een kraamcadeau? Twijfel dan niet en geef dit bijzondere boek aan de moeder. Ze zal je eeuwig dankbaar zijn wat er is niks mooiers dan de mijlpalen en bijzondere momenten van je kleintje vast te leggen.

S-pat

Als een vis in het water

Niets geeft meer een gevoel van vrijheid dan het besturen van je eigen vaartuig. Of je nu regelmatig op het water te vinden bent met vrienden en familie of je interesse hebt om jezelf erin te verdiepen, het behalen van een vaarbewijs is een belangrijke stap. Het is een officieel document dat aangeeft dat je bekwaam bent om een vaartuig te besturen. Met een enorme diversiteit aan wateren in Nederland is het haast een jeugddroom dat uitkomt. Net als een rijbewijs zijn er verschillende categorieën verkrijgbaar. Waar te beginnen?

 

Wanneer heb ik het nodig?

Het is niet verplicht wanneer je het water opgaat met een boot of een ander voertuig met een maximale snelheid van 20 km per uur en tot 15 meter lang. De meeste mensen gaan toch vrijwillig op voor examen om zo meer gevoel te hebben voor de vele voorrangsregels op het water. Dit maakt het voor zowel bestuurder als passagier een stuk aangenamer en veilig. Wees bewust dat de waterpolitie regelmatig controleert op snelheid, bewijs en gedrag. Sociaal varen is dus altijd gewenst!

 

Vaarbewijzen voor de pleziervaart

Voor recreatief gebruik in binnenwateren heb je Klein Vaarbewijs 1 nodig wanneer je een watervoertuig bestuurt dat harder dan 20 km per uur gaat of deze langer is dan 15 meter. Hieraan kan je denken aan een boot, jetski of een opblaasboot. Je hebt pas een Klein Vaarbewijs 2 nodig wanneer je ook wil varen op grotere wateren zoals het IJsselmeer, de Waddenzee, Ooster- en Westerschelde, Eems/Dollard, het Markermeer en het IJmeer. Net als met de auto mag je pas met een bewijs varen vanaf 18 jaar, maar het examen mag je wel eerder afleggen.

 

Hoe krijg ik mijn bewijs?

Het examen is strikt theoretisch. De opleiding voor Klein Vaarbewijs 1 kan je zelfs binnen een dag afronden. Voor Klein Vaarbewijs 2 ben je gemiddeld 10 uur bezig verdeeld over 5 avonden. Voor beide bewijzen heb je keuze in groepslessen of privélessen en kan je er zelfs voor kiezen om deze klassikaal of digitaal te volgen. Je legt vervolgens het examen af bij het CBR.

Meer informatie over het behalen van een vaarbewijs!

Weckpotjes: handig in de keuken, leuk voor uw hobby

Het wecken van groente en fruit is iets uit grootmoeders tijd maar word nu ook nog veel gedaan. De weckpotjes die je daarvoor gebruikt en zijn ook zeer geschikt voor hele andere doeleinden. Naast het gebruik in de keuken kan je ze ook goed gebruiken bij het hobbyen of knutselen. Weckpotjes zijn superhandig. Daarom hier wat leuke tips waar je een weckpot voor kan gebruiken.

Weckpotjes voor een heel overzichtelijke en opgeruimde voorraadkast

Rijst, spaghetti, droge kruiden, suiker of bakmeel. Je kan al deze etenswaren leuk en overzichtelijk opbergen in weckpotjes. Maak met wat krijtverf een soort etiket op het potje en dan kan je er met een krijtje opschrijven wat erin zit. Maar natuurlijk kan je dat ook zo al zien maar een leuk etiket erop plakken of met krijtverf een etiket er op schilderen staat net iets leuker.

Een leuk winters tafereeltje of een mooi zomers paradijsje creëren

Vind je het leuk om ieder seizoen een mini decoratie te maken? Maak dan in een weckpotje een mooi winters of kersttafereeltje met bijvoorbeeld een mini kerstboompje en wat nep sneeuw. In de zomer kan je het weckpotje vullen met wat strandzand en schelpjes. Het ziet er niet alleen mooi uit maar het is ook leuk om dit te doen.

Weckpotjes zijn ook handig om je kruidenplantjes in te bewaren

Wil je graag verse kruiden in de keuken? Vul dan een weckpotje met aarde en zaai of zet er een kruidenplantje in. Op die manier heb je tijdens het koken altijd verse kruiden bij de hand en het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Weckpotjes gebruiken als sfeerlicht

Deze glazen weckpotten zijn ook heel geschikt om er een sfeerlicht van te maken. Zet een kaarsje of een thee licht in de weckpot vul deze op met wat mooie schelpen, mooi gekleurde steentjes of iets anders, je kan ook de buitenkant versieren door er wat op te tekenen of te schilderen. In een handomdraai heb je van een glazen weckpot een mooi sfeerlamp gemaakt.

Weckpotjes ook ideaal als je gaat knutselen

Kralen, knopen, spelden of kleine tubes verf. Wie graag knutselt wil graag alle benodigde de spullen goed en zo overzichtelijk mogelijk opbergen. Daar zijn weckpotjes echt ideaal voor. Alles zit goed lucht en waterdicht in de potjes en je kan in een oogopslag zien hoeveel kralen of verf er nog op voorraad is. Bovendien staat het ook gewoon heel leuk op je werkbank, bureau of in de kast. Het nodigt je vanzelf uit om nog meer op een creatieve manier bezig te zijn. Wij hebben onze potjes zelf bij Lekkerhoning gekocht: een echte aanrader!

S-pat

Redenen om een bezoek te brengen aan de juwelier

We weten dat bijna alles tegenwoordig online is als het gaat om winkelen. Natuurlijk zijn er enkele voordelen aan het surfen op internet: je kunt stijlen en prijzen gemakkelijk vergelijken, je hebt toegang tot items die in andere delen van het land (en de wereld) worden verkocht en je kunt je aankoop met één klik op de knop voltooien. Echter brengt het kopen van sieraden door een bezoek te brengen aan de juwelier verschillende voordelen met zich mee. In deze blog lees je hier alles over.

 

Voel en zie de kwaliteit in 3D

 

Heb je ooit iets online besteld dat er geweldig uitzag op foto’s en niet zo geweldig toen het aankwam? Het uiterlijk kan bedriegen vanaf een computerscherm en je wilt uw risico niet nemen door online een ring te kopen die niet aan je persoonlijke verwachtingen voldoet. Het kan de toekomstige bruid of de koper van de ring geen pijn doen om online een idee te krijgen, maar houd er rekening mee dat als het te mooi lijkt om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is. Die ene gigantische, sprankelende ring van Pinterest heeft hoogstwaarschijnlijk een schandalig prijskaartje en is waarschijnlijk onmogelijk op te sporen.

 

Probeer de sieraden in het echt uit als je een bezoek aan de juwelier brengt

 

Als je een bezoek brengt aan de winkel om persoonlijk ringen of andere sieraden te passen, kunt je bepalen wat je eigenlijk wilt als je de selectie in het echt ziet. U kunt ze testen op je eigen lichaam en begrijpen wat voor soort kwaliteit u kunt krijgen voor uw exacte budget. Wie weet dat het personeel je ook designs laat zien waar je eigenlijk niet zo snel over na had gedacht, maar toch wel erg goed bevallen! Bezoek de juwelier in Nijmegen en bekijk de prachtige sieraden. 

Wat zijn de vier beste luchtbuks merken?

Heb je plannen om een luchtbuks te gaan aanschaffen? Dan zul je verbaas zijn over het grote aanbod merken en modellen luchtbuks dat vandaag de dag beschikbaar is. De vele keuzemogelijkheden die je hebt, kunnen het lastig maken om een goede keuze te maken uit al die luchtbuksen. Want hoe weet je nu of je een kwalitatief goede buks op de korrel hebt? Om je te helpen bij het uitkiezen van een betrouwbare buks hebben we in dit overzicht de vier beste luchtbuksmerken voor je verzameld. Merken die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Doe er je voordeel mee als je op zoek bent naar een luchtbuks die je kunt vertrouwen!

Een luchtbuks van Crosman

Crosman is een Amerikaanse merk luchtbuks, dat al decennialang bestaat. Crosman staat bekend om zijn voordelige kwaliteit. En dat was vroeger al zo. Veel mensen weten dat de buksen in de jaren 1960 vrij massaal door de Amerikaanse luchtmacht gekocht woerden om schiettrainingen mee te doen. Al tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte de Amerikaanse geheime dienst OSS (Office of Strategic Services) Crosmans, omdat deze goed schoten en betaalbaar waren. Sinds die tijd zin Crosman luchtbuksen kwalitatief alleen nog maar beter geworden.

Zoek je dus een betrouwbare luchtbuks voor een scherpe en betaalbare prijs? Overweeg dan een van de vele modellen van Crosman, zoals de Summit Ranger NP2. Dit model schiet 15 procent sneller dan standaard gaspistolen. Een aanrader is ook de krachtige luchtbuks Titan NP 5.5 mm met kijker.

Hatsan luchtbuksen: voor elk wat wils

Luchtbuksen en andere luchtdrukwapens van het merk Hatsan staan erom bekend dat ze tot de iets krachtiger soorten luchtbuksen behoren. Hatsan is een wapenmerk dat in 1976 in Turkije is opgericht en op dit moment een van de grootste Turkse wapenproducenten is.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom een Hatsan luchtbuks populair is. Ten eerste is dat de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. In de tweede plaats biedt Hatsan veel keuze als het gaat om modellen en soorten luchtbuksen. Tot de meest populaire Hatsan behoren de Hatsan Striker 1000S, een knikloopbuks met een rubberen terugstootkussen en een verstelbare trekker, de semiautomatische persluchtbuks Hatsan Blitz Full auto en de Hatsan BT65 SB, met een verstelbare kolfplaat.

KalibrGun luchtbuksen: als je voor pure klasse gaat

Als het gaat over de buitencategorie luchtbuksen, dan mag het topmerk KalibrGun zeker niet onvermeld blijven. De luchtbuksen van dit merk zijn prijzig, maar niet zonder reden. De buksen, zoals de KalibrGun Cricket Standart, staan bekend om hun schotkracht (werkdruk tot 300 bar), precisie en de mogelijkheden en extra’s die diverse modellen van dit merk te bieden hebben, zoals ingebouwde geluidsdempers en de optie om de buksen naar een ander model om te bouwen.

Een van de topmodellen van KalibrGun is hrt model Carbine 5.5 en 6.35 mm. Deze luchtbuks is prachtig afgewerkt met hout, heeft een speciale trekker en een unieke precisieloop. Supergaaf in de ogen van de kenners is ook de KalibrGun Cricket in .25 / 6.35 mm, die een fraaie cilinder heeft, over een ongebouwde geluidsdemper beschikt en inclusief twee magazijnen wordt geleverd.

Diana: luchtbuksen in meerdere prijscategorieën

Zoek je een uitstekend wapenmerk dat veel keuze biedt aan zowel voordelige als duurdere modellen luchtbuksen? Dan kun je prima een luchtbuks kopen uit de gevarieerde collectie van het gerenommeerde luchtbuksmerk Diana. Dit Duitse merk, dat al sinds 1890 bestaat, is vooral geliefd vanwege enkele belangrijke innovaties die het bedrijf doorvoerde. Een hiervan was de gas-piston technologie, ook wel NTEC, die zogt voor een prettiger en harder schot.

Zoek je als beginner in de wereld van schietsporten een mooi startersmodel luchtbuks? Dan is de Diana Eleven 4.5 mm, die slechts 129 euro kost, voor jou gemaakt. Een ander populaire luchtbuks van Diana is dé klassieker van dit merk, namelijk de Diana 34 Classic Professional 5.5. Dit is een veilige buks, met een prima trekkersysteem en een schotsnelheid van 300 meter per seconde. Ten slotte mag de Diana Panther 350 Magnum niet onvermeld blijven. Deze buks, die voorzien is van een kunststof kolf, is specifiek gemaakt voor het schieten over langere afstanden. De schotkracht, die tot 380 m/s haalt, is indrukwekkend. Deze Diana luchtbuks beschikt over een knikloop.

Al deze merken zijn verkrijgbaar in het luchtbuksen assortiment van Buitenmenswebshop.

Legaliteit van lockpicking

De meeste mensen hebben wel een vaag begrip van andere lockpicking is. Je ziet namelijk steeds vaker in films dat een actieheld snel een slot weet te openen tijdens een achtervolging.
  

Onrealistisch beeld van lockpicking

In deze films duurt het slechts enkele seconde en is het slot met lockpicks zeer makkelijk te openen. Maar dit is net zoals alles in een actiefilm erg overdreven. Hierdoor krijgen mensen een onrealistisch beeld van lockpicking.
 
Er zijn namelijk ook mensen die lockpicking serieus beoefenen als sport. Jammer genoeg is het bijna onmogelijk om deze sport normaal uit te voeren omdat het erg veroordeeld wordt. De meeste mensen gaan er namelijk meteen al van uit dat je criminele intenties hebt wanneer je de lockpick sport wilt beoefenen.
 
Dit komt omdat deze mensen hun mening baseren op films. Op een of andere manier denken deze mensen dat sloten echt zo makkelijk te openen zijn net als in films.
 
Alhoewel lockpicking wel mogelijk is, is het niet makkelijk. Dit is ook de reden waarom het niet verboden is om in Nederland een slot te openen met lockpicking.  

 

 

Lockpicking is volledig legaal in Nederland

Lockpicking wordt niet als een serieus gevaar gezien. Dit komt omdat het openen van sloten met deze technieken gewoon weg niet praktisch is. Het is veel makkelijker om gewoon met een breekijzer een slot open te forceren dan om met lockpicking te peuteren in een slot zonder enige zekerheid dat het slot wel open gemaakt kan worden.
 
Je moet begrijpen dat sommige lockpickers er wel dagen over doen om en slot te openen. Dan hebben ze het slot ook gewoon in hun hand en kunnen ze in een rustige positie uren lang peuteren. Het openen van sloten met lockpicking wordt ook wel vergeleken als met puzzelen.
 
Alleen is het dan nog iets lastiger dan puzzelen om dat je niet ziet wat er in het slot gebeurt. Alles gebeurt via het sleutelgat en op de tast. Lockpicking is dus niet voor iedereen weggelegd!

http://lockwiki.com/index.php/Legal_issues