S Pat
Image default
Dienstverlening

Geweld op de werkplek – stop om afhankelijk te zijn van de verkeerde mensen

Laat me je een vraag stellen.

“Wat doe je wanneer wat normaal gezien het verst van je afstaat – geweld op de werkplek – plotseling het enige is waarmee je moet omgaan?”

Wat zou je doen, als de werknemer waarmee je in gesprek bent, je plotseling in een vlaag van woede aanvalt?

Wat zou je doen, als de deur van je kantoor plotseling openvliegt en een schutter het vuur opent en op jou begint te schieten?

Je kunt niet doen wat vele anderen, die begonnen zijn met het lezen van dit artikel hebben gedaan en het gewoon negeren. Je kunt het niet ontkennen en net doen alsof het ‘jou niet kan overkomen’.

Je kunt niet doen wat anderen hebben gedaan en proberen om het op het moment zelf uit te zoeken. Als je niet weet wat je moet doen als er een aanval plaatsvindt, kun je het ‘zakelijk aanpakken’ en een vergadering beleggen om het probleem te bespreken, voordat je beslist welke actie moet worden ondernomen.

En je kunt niet wachten tot de politie of het beveiligingspersoneel verschijnt, omdat het dan te laat is!

Eén van de meest voorkomende problemen bij het verzekeren van onze veiligheid, is dat de meeste mensen proberen afstand te nemen van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van iemand anders.

“Dat is de politie toch voor?” is het meest gehoorde antwoord.

Wanneer je wordt aangevallen door een gewelddadig persoon, heb je twee keuzes:

  1. Neem een beslissende en een effectieve actie om de dreiging te neutraliseren of om op zijn minst de schade te beperken. Of:
  2. Je raakt in paniek, verstijft of je geeft je over aan je lot.

In plaats van risico’s te nemen met je leven en persoonlijke veiligheid, moet je nu actie ondernemen om de informatie en de training te krijgen, die je nodig hebt om een ​​aanval te overleven; niet alleen in het dagelijks leven maar vooral met betrekking tot geweld op de werkplek.

Ben je serieus over het verkrijgen van de zelfbescherming en de persoonlijke training waarmee jij en je mensen zich kunnen verdedigen tegen een agressieve mensen op het werk?

 

 

 

 

 

https://www.ivpp.nl/agressie-training/